rss      tw      fb
Keres

BorzadályOlvasom, hogy húsz percig kellett Orbán Viktort vigasztalni a hollandok elleni meccs után, és elborzadok. Mert mikor is kell hosszan vigasztalni valakit? Ha nagy csalódás érte. Ha nagyon számított valamire, de az nem jött be.

Van egy ember, aki a focihoz föltehetően ért, hiszen nemcsak sok mérkőzést látott életében, hanem maga is kergette a labdát. Ha pedig ért a focihoz, akkor pontosan tisztában kell lennie a holland és a magyar válogatott közti különbséggel, nem érheti váratlanul a 4:1-es vereség. Ezzel a tudással legfeljebb rosszkedvű lehetne és szomorú, hogy ilyen gyenge a magyar csapat.

Csalódott csak akkor lehet, ha elhitte a vágyálmát: a mai magyar csapatnak van rá esélye, hogy megverje a hollandokat. Ha azt hiszi, hogy csak akarnia kell, és minden úgy lesz, ahogy szeretné. Ehhez olyan erős hit kell, és a valóság oly mértékű figyelmen kívül hagyása, ami már önveszélyes. Ha pedig még hatalma is van az illetőnek, akkor közveszélyes.

És egy ilyen ember kezében van az ország.

(Andor Mihály)


A szerk. megj.: Lásd még a Hírcsárda álhírét:Orbán Viktor, aki személyesen is megnézte a selejtezőt, a mérkőzés után kijelentette, hogy Magyarországnak és a magyar válogatottan nincsen szüksége a FIFA segítségére, pláne a diktátumaira. ’Ezentúl Magyarország maga dönti el, hogy kivel fog vb selejtezőt játszani, és ezentúl nyerni fogunk. Nem vagyunk rászorulva Európára és a külföldiekre, mi találunk magunknak vb ellenfelet hazánkban is. Ezt a csatát is megnyerjük, és kijutunk a világbajnokságra, bármivel próbálkoznak is az ellenzéki pártok”.’ (m.zs.)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!