rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. június 23.

Bolgár György kérdései a 2010. június 23-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Schmitt Pált javasolta köztársasági elnöknek Orbán Viktor. A jelenleg Bulgáriában nyaraló miniszterelnök a párt szabályai szerint egyedül hozhatott erről döntést, konzultációk után. Milyen elnök lesz Schmitt? És miért éppen ő?

Másik témánk, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a határon túli magyar állampolgároknak is jár a szavazati jog. Jön a kettős állampolgárság következő felvonása?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Vágó Istvánt tartaná a legjobb baloldali főpolgármester-jelöltnek a szocialisták egyik vezető budapesti politikusa. Molnár Gyula XI. kerületi polgármester szerint Vágó az ország legnépszerűbb embere, aki alkalmas is volna a tisztségre. Komoly?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy már az Európai Újságíró Szövetségnek is feltűnt a Fidesz médiacsomagja. A szervezet nyilatkozatban utasította el a törvénytervezetet, mondván, a törvény nem felel meg az európai szabályoknak és visszaforgatja az idő kerekét a kommunista időkbe. Egyúttal felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a tervezetet. Na és akkor mi van?

És végül beszéljük meg, hogy egy nap alatt már több mint nyolcvanezren támogatták azt a Facebook közösségi portálon elindított felhívást, hogy az idei tűzijátékot ne tartsák meg, helyette az árvízkárosultaknak adják a pénzt. A kormány közölte, hogy megfontolja az ötletet. Facebook-forradalom?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!