rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. szeptember 28.



Bolgár György kérdései 2012. szeptember 28-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egyre nagyobb vita kerekedik a Horthy-szobor leöntése nyomán született bírósági ítélet, illetve bírói állásfoglalás nyomán. A siófoki bíróság elnöke rongálás miatt megrovásban részesítette ugyan Dániel Péter ügyvédet, de egyúttal megállapította, hogy a vádlott tiltakozása a jog által is méltányolt, erkölcsileg pozitív tartalmú, társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt. Szabad-e ilyet mondania a bírónak?

Másik témánk, hogy Mága Zoltán, az ismert hegedűművész kilépett a Vitézi Rendből, ahová néhány nappal ezelőtt vették föl. A cigány származású művészt sokan kritizálták emiatt, és ő nem akar politikai viták középpontjába kerülni. Jól teszi?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Károlyi Mihály utcát hamarosan Károlyira fogyasztják, hogy ne a köztársaság első miniszterelnökére kelljen emlékezni, hanem a családra? Lesz ez még Károlyi se?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Audi6-ost és sofőrt is kap Orbán Viktor főtanácsadója, a Minden gyerek lakjon jól alapítvány elnöke?

Mit gondolnak aztán arról, hogy a Fidesz a parlamentben akarja kérdőre vonni a Magyar Nemzeti Bank elnökét, Simor Andrást, amiért egyik munkatársa, Braun Róbert az MSZP politikusa lesz? Mióta áll szocialista befolyás alatt a Magyar Nemzeti Bank? - kérdezi a Fidesz. És vajon mennyi ideig állt fideszes befolyás alatt akkor, amikor a fideszes kormány pénzügyminiszterét nevezték ki a Magyar Nemzeti Bank élére?

Végül beszéljük meg, hogy bezárják a Vidámparkot. Már vidámak sem akarunk lenni?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!