rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. június 24.

Bolgár György kérdései a 2010. június 24-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, Schmitt Pál államfői jelölésének lehetséges okait és következményeit. Az ismert politológus, Török Gábor blogjában nem hiszi, hogy Orbán Viktor két év múlva elnök szeretne lenni, és ezért ültetnék a pozícióba az onnan könnyen elmozdítható lojális Schmittet. Miért akarna a mainál kisebb hatalmat és ráadásul egy bizonytalan kimenetelű választást 2012-ben Orbán - teszi fel a kérdést joggal Török Gábor. De akkor miért éppen Schmitt?

Másik témánk, hogy nem nyertünk az Európai Uniónál Sólyom László meghiúsult szlovákiai látogatása ügyében. Az Unió bizottsága szerint hiába tettünk panaszt, mert az uniós jog az államfői látogatásokra nem vonatkozik. A budapesti Külügyminisztérium ennek ellenére folytatja a Szlovákia elleni eljárást. Nem kéne inkább az új szlovák kormánnyal valamiféle egyetértésre jutni?

Mit szólnak ezen kívül ahhoz, hogy az MSZP és az LMP állítólag háttértárgyalásokat kezdett az esetleges közös főpolgármester jelöltről. A Népszabadság úgy tudja, az LMP elvetette Bárándy Pétert és Kuncze Gábort, akinek a nevét a szocialisták vetették fel, de állítólag előkerült Vágó Istvánon kívül – ő Molnár Gyula által előhozott elképzelhető jelölt volna – Ráday Mihály, az ismert városvédő neve is. Langyos, meleg, forró?

És végül mi a véleményük arról, hogy Miskolc reagált elsőként a Facebookon elindult kezdeményezésre, hogy ne legyenek idén augusztus 20-án tűzijátékok a városokban, hanem adják az arra szánt pénzt az árvízkárosultaknak. Erről Miskolc szocialista polgármestere döntött, de ezek után vajon nehéz lesz nem követni a miskolci példát?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!