rss      tw      fb
Keres

Rendkívül sürgős médiakampányt indít a Miniszterelnökség
Újabb médiakampányt indít a Miniszterelnökség, derül ki a szervezet idei közbeszerzési tervének módosításából csütörtök délben. Az Index értesülése szerint az IMF-megállapodás előkészítése érdekében van szükség az újabb népfelvilágosításra.

A kampánynak – amely a dokumentum szerint rendkívüli sürgősséggel vált szükségessé – hivatalosan sem a témája, sem a költsége nem ismert egyelőre. Az Index szerint a Nemzetközi Valutaalappal kötendő megállapodás kommunikációs megalapozásához van rá szükség.

A kormányzati honlapon csütörtökön tették közzé a módosítást, amely szerint médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, médiagyártási, reklámügynökségi, valamint telemarketing- és online kommunikációs szolgáltatási feladatok elvégzésére köt vállalkozási szerződést a Miniszterelnökség hirdetmény közzététele nélkül induló tárgyalásos eljárás során.

A közbeszerzési terv megváltoztatását azzal indokolták, hogy „Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampány megindítása vált szükségessé”.

Az MTI megkereste a közbeszerzésiterv-módosítás részleteivel kapcsolatban Mikecz Péter helyettes államtitkárt, aki a tervet jóváhagyta, aki válaszában azt írta: a kormány a jövőben is – éppen úgy, mint megalakulása óta folyamatosan – abban érdekelt, hogy „minél szélesebb körben és minél egyértelműbben tájékoztassa az állampolgárokat a szándékairól és egyben mozgásteréről is”. Éppen ezért volt fontos „az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás kezdeményezése egy olyan témában, amelynél az állampolgárok időbeni tájékoztatása kiemelt fontossággal bír”.

Az IMF miatt kell a nagyon sürgős médiakampány

Az Index információi szerint a kampányt az IMF-fel kötendő megállapodás előkészítése érdekében indítják. Úgy tudjuk, a meghívásos eljárással kiválasztott reklámcég feladata az lesz, hogy kampányában érzékeltesse, a Valutaalappal kötött korábbi megállapodás nem volt jó az ország számára*, az Orbán-kormány viszont olyan feltételeket alakított ki a tárgyalásokon, amely valóban kedvező nemzetgazdasági hatásokat eredményezhet.

***

Az IMF nem vár el annál több megszorítást, mint amennyit a kormány magától is tervez

A portofio.hu, az index.hu és az origo.hu csütörtök reggeli híre szerint Iryna Ivascsenko, a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselője szerdán azt nyilatkozta a Bloomberg hírügynökségnek: „Nem várunk el több költségvetési kiigazítást annál, mint amit a kormány már jelenleg is tervez, nincsenek további megszorító intézkedéssel kapcsolatos javaslataink.” Ám véleményük szerint a szükséges kiigazítást sokkal kiegyensúlyozottabb intézkedésekkel kellene elérni és általában véve olyan lépéseket látnának szívesen, amelyek segítik a gazdasági növekedést.* Lásd korábbi hírösszefoglalónkat:

Csütörtöki izgalom: Orbán megint hazudott – Mellár: „Ők maguk kreálták a listát”
Rogán Antal napirend előtt, avagy így hamisít valóságot a Fidesz
Írásunkat:
Baj van a Fidesszel! (Mihancsik Zsófia)

És napi aprónkat: Baj van a Fidesszel (2) – Mi megoldjuk! (Mihancsik Zsófia)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!