rss      tw      fb
Keres

Rubovszky: a KDNP elleni nyílt támadás Soltész Miklós és Spaller Endre tagságának törlése

MTI 2012. október 8., hétfő 15:59

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elleni nyílt támadásként értékelte a párt etikai bizottságának vezetője a XIII. kerületi elnök határozatát arról, hogy törlik Soltész Miklós szociális államtitkárt és Spaller Endre országgyűlési képviselőt a párt tagjainak sorából - mert állítása szerint - nem fizették a tagdíjat. Rubovszky György szigorú vizsgálatot ígért az ügyben.

Simor Miklós XIII. kerületi elnök hétfőn közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy párt XIII. kerületi szervezetének vezetősége törölte tagjai közül Soltész Miklós államtitkárt és Spaller Endre országgyűlési képviselőt. A döntésre azt követően került sor, hogy a két politikus többszöri írásbeli és szóbeli figyelmeztetés ellenére sem fizette be a tagdíjat.

A XIII. kerületi alapszervezet szerint elfogadhatatlan, hogy két olyan személy, aki az országos átlagnál jóval magasabb fizetéssel rendelkezik, nem teljesíti az öregségi nyugdíjasokra szabott csekély fizetési kötelezettsége - írta a kerületi elnök közleményében.

Rubovszky György, a KNDP etikai bizottságának elnöke az MTI kérdésére azt mondta: "nincs kizárás". Az alapszabály szerint ha valaki a tagdíjfizetési kötelezettségét írásbeli felszólítás ellenére egy évig nem teljesíti, törölni lehet a tagok névsorából. Ezt a kerületi szervezet vezetősége teheti meg - jelezte. Hozzátette: azt mindkét képviselő tagadja, hogy többszöri írásbeli és szóbeli felszólítás ellenére sem fizették volna be több mint egy évig a tagdíjat.

Azt mondta: arra nem volt még példa, hogy aktív pozícióban lévő politikust támadtak volna. Ez egy belső kör kezdeményezése - mondta, konkrét neveket azonban kérdésre sem kívánt megjelölni.

Rubovszy György kiemelte: azt kérte a két képviselőtől, ha bármilyen határozatot kaptak, azonnal fellebbezzék meg alapszabályszerűen a megyei fegyelmi és etikai bizottságnál.

Kitért arra, neki ebben eljárási kötelezettsége is lesz, mert az nem fordulhat elő, hogy egy kerületi szervezet elnöke a párt a lejáratására akciót kezdeményezzen.

Ez a KDNP elleni nyílt támadása Simor Miklósnak - fogalmazott az etikai bizottság elnöke, hozzátéve: végére akar ennek járni ennek az ügynek, ezért nagyon komolyan ki fogja vizsgálni a történteket.

Spaller Endre az MTI kérdésre röviden csak annyit mondott, hogy ő nem kapott semmilyen értesítést. Soltész Miklós nem kívánt nyilatkozni.

A KDNP honlapján szereplő alapszabály azt rögzíti: törléssel szűnik meg annak a tagnak a tagsági viszonya, aki tagdíjat 1 (egy) évig nem fizet és tagdíjhátralékát írásbeli felszólítás ellenére sem egyenlíti ki. A törlésről a helyi szervezet vezetősége határoz, és arról a tagot írásban értesíti. A határozat ellen a Megyei Fegyelmi és Etikai Bizottsághoz lehet fellebbezni.