rss      tw      fb
Keres

Duna Televízió: súlyosan csorbította a televízió hírnevét Szabó László

MTI 2010. június 30., szerda 17:11

Szabó László "felelőtlenül terjesztett gyanakvásaival" súlyosan csorbította a Duna Televízió jó hírnevét - olvasható a Duna Televízió szerdai közleményében. A közmédiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány Fidesz által delegált tagja hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy közvetítő cégeken keresztül több száz millió forint juthatott ki a Duna Televízióból.

A szerdai közlemény megerősíti, hogy a szóban forgó, műsorgyártásról szóló szerződések hazai piaci árakat tartalmaznak, továbbá nyilvánosak, így a bennük foglalt teljesítés menete ellenőrizhető. A Duna Televízió már hétfőn is reagált Szabó László bejelentésére: ebben azt írták, hogy a televíziónak semmiféle közvetítő céggel nincs szerződése, a tévé kizárólag produceri irodákkal szerződött konkrét produkciókra.

Szabó László szerint viszont az Egy különleges ember című produkció esetében a 162 és fél millió forintos szerződést 48 millióért, a Suli Buli című produkció esetében a 205 milliós szerződést 64 millióért szállította le a gyártó cég.

A kurátor a sajtó képviselőinek tájékoztatása után a hétfői kuratóriumi elnökségi ülésen is beszélt az ügyről, és kérte annak kivizsgálását. A szerdai közlemény kifogásolhatónak tartja, hogy Szabó csak a sajtótájékoztató után tárta a kuratórium elnöksége elé "szakmailag megalapozatlan feltételezéseit".

A Fidesz által delegált elnökségi tag szerint a televízió a Suli Buli produkcióra a See Walker Television Kft.-vel, az Egy különleges ember nevű tévés műsorra pedig a Jade Dragon TV Kft.-vel kötött szerződést. Szabó szerint mindkét cégnek ugyanaz a székhelye, illetve ugyanazzal az ügyvezetővel szerepelnek a cégbírósági nyilvántartásban. Továbbá szerinte a Duna Televízió 2009 októberében és novemberében alapított cégekkel kötött további, szintén százmilliós nagyságrendű szerződéseket.

Az ügyben Halák László, a testület MSZP által delegált tagja is megszólalt. Az MTI-nek azt mondta: Szabó László vádjai megütik a rágalmazás szintjét.

A szerdai közlemény azt írja: a megrendelt műveket a nézők már a nyári szünet után láthatják.