rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. június 29.

Bolgár György kérdései a 2010. június 29-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy mindenféle meglepetés nélkül simán megválasztották köztársasági elnökké Schmitt Pált. A fideszes házelnök beszédében ismét hivatkozott az evangéliumra, és azt ígérte, hogy az embereket állítja munkája középpontjába. Jól választottak? Plebejus elnökünk lesz? A pártsemlegesség pedig, ahogy ő mondta, majd bekövetkezik?

Következő témánk, hogy ugyancsak fideszes elnöke van méghozzá tizenkét évre az Állami Számvevőszéknek, Domokos László képviselő személyében. Domokost az ellenzék és a média részben abszolút pártkötődése, részben vitatható, hivatalos jövedelmei, költségtérítése és jutalmazása miatt kritizálta. Ha egyszer jogszerű volt, joggal?

Közben mindennapossá váltak a rapid személyi változások a különböző állami intézmények és vállalatok élén. Ma például a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke jelentette be, hogy távozik. Tegnap az APEH elnökét rúgták ki, előtte a Posta vezetőjét, és ma már meghallgatta a parlament illetékes bizottsága az új országos rendőrfőkapitány-várományost is. Jól van ez így? Ilyen gyorsan ilyen ütemben ilyen módszerekkel?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy 217 forintba kerül már a svájci frank. Forint-összeomlás is lehetséges? Vagy csak a devizahitelesek drámája következik be.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy állítólag új baloldalinak minősített tévé van készülőben. A Magyar Nemzet szerint hírtévé, a hírbe hozott Bárdos András szerint elsősorban utazással, turisztikával foglalkozó csatorna. De ha az utóbbi, mitől lenne baloldali?

És végül mit gondolnak arról, hogy Bayer Zsolt már évekkel ezelőtt gondolkozott a magyar megmaradás templomáról, és most támogatókra talált. Semjén Zsolt, Németh Zsolt és Kövér László is támogatja azt az elképzelését, hogy hozzák létre ezt a templomot, amelybe minden határon belüli és határon túli település küldene egy márványlapot, megfogalmazva egy mondatot a jövőnek szóló üzenettel. A határon túli települések – ez természetesen arra vonatkozik hogy ahol még élnek magyarok. A templomot pedig Makovecz Imre tervezné. Mikorra készül el Önök szerint?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!