rss      tw      fb
Keres

Dávid Ibolya: fegyelem és egységes kommunikáció kell az MDF-ben

MTI 2010. február 17., szerda 15:37

Dávid Ibolya szerint fegyelemre és egységes kommunikációra van szükség az MDF-ben. Az MDF elnöke szerdán sajtótájékoztatón közölte: pénteken összeül a párt országos választmánya a párt "saját belső demokráciája" okozta "nehézségek" kezelésére. Dávid Ibolya arra, hogy a HírExtra portál szerdai információi szerint Bokros Lajos kedd este elektronikus levélben tudatta a párt vezetőivel, hogy visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől és a párt listavezetői posztjáról, ha a vezetők nem tudnak úrrá lenni az MDF-ben kialakult káoszon, azt mondta: egyetért azzal, amit Bokros Lajos az e-mailjében megfogalmaz.

Az MTI úgy tudja, hogy Bokros Lajos nem a párt vezetőivel, hanem az MDF kommunikációjáért felelős munkatársaival közölte elhatározását.

Dávid Ibolya elmondta, pénteken összeül az MDF országos választmány; lezárnak egy korszakot, amelyben a párt saját belső demokráciája olyan nehézségeket okozott a választásokkal összefüggésben, ami eltereli a választók figyelmét az MDF minden korrekt törekvéséről és szándékáról.

Hozzátette: a támadások felháborítják Bokros Lajost és őt is.

A pénteki választmányi ülésen "be fogjuk fejezni ezt a fajta kibeszélőshow-t, nem lesz magánvélemény az MDF-ben sem, és ezt egy testület fogja garantálni" - mondta.

Közölte azt is, hogy a párt öt budapesti kerületi szervezete működésének felfüggesztése a következő országos választmányi ülésig tart. Az MDF budapesti választmányának 13 tagja múlt csütörtökön igennel szavazott arra, hogy visszahívják tisztségéből Lévai Zoltán elnököt és új elnöknek Szegner Lászlót, Óbuda alpolgármesterét választják.

Lévai Zoltán az MTI-nek akkor azt mondta, a választmány ülését csak ő hívhatja össze, a tagoknak ehhez nincs joguk.

Mindezek után múlt pénteken Dávid Ibolya, az MDF elnöke felfüggesztette az MDF öt, a III., a IV., a IX., a X. és a XXI. kerületi szervezetének működését.

Dávid Ibolya közölte: újból elmagyarázzák a pénteki választmányi ülésen, hogy miért kötött az MDF egyfajta együttműködést az SZDSZ-szel. A megállapodás szerint az SZDSZ nem indul a választáson, nem állítanak listát, és elfogadják Bokros Lajost miniszterelnök-jelöltnek.

Az MDF választási plakátjain magyarok, demokraták és függetlenek szerepelnek - mondta, hozzátéve, a plakáton szereplő fiatalok, akik a Bokros Lajos baráti kör tagjai, úgy gondolják, Magyarország kulcsa a miniszterelnök-jelölt kezében van.

Az MDF plakátján három szó szerepel: Magyarok. Demokraták. Függetlenek.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: az MDF magyarsága befogadó és nem kirekesztő.

Az MDF demokrata is, mert a politika lényegét a tisztességes versenyben és az együttműködésben látja, nem pedig az élet-halál harcban. A független szó pedig azt jelzi, hogy különbséget tud tenni a párt az országot felemelő megvalósítható programok és a demagóg, minden alap nélküli ígéretek között - magyarázta az MDF elnöke.

A pártelnök újságírói kérdésre közölte: Mesterházy Ernő (a BKV-üggyel összefüggésben előzetes letartóztatásba helyezett fővárosi főtanácsadó) nem támogatta az MDF kampányát. Az MDF kampánya szerény, mely a törvényben előírt összeget nem fogja túllépni, a kampányban pedig arányosan részt vesz a demokrata fórum és az SZDSZ - tette hozzá.

Mint mondta, még több, mint öt hét van az ajánlószelvények gyűjtésére, az MDF jelöltjeinek harminc százaléka egy héten belül leadja az ajánlószelvényeit.