rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. november 7.Bolgár György kérdései 2012. november 7-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Európai Bizottság átmenetileg átengedte a vizsgán Magyarországot, és elfogadta, hogy az idén meg jövőre is a megkövetelt három százalék alatt marad a költségvetés hiánya. 2014-re azonban újabb veszélyeket és hiánynövekedést vár. Nem bíznak Orbánban és Matolcsyban? Ez a lényeg?

Részben ezzel is összefüggő témánk, hogy a miniszterelnök egészen meghökkentő nyilatkozattal intézte el az Európai Bíróság Magyarországot elmarasztaló ítéletét a bírák kényszernyugdíjazása ügyében. Ő még nem látott olyat, mint most, jelentette ki, hogy döglött kutya fejébe rúgnak, hiszen a jogellenesnek minősített törvény már nem is létezik. Ami igaz, de a törvény nevében meghozott intézkedések nagyon is érvényben vannak. Csak azért is összeveszünk a barátainkkal?

Aztán beszéljük meg, hogy a Tudományos Akadémia elnöke azt reméli, a német nyelvtanítási programból nem lesz semmi. Pálinkás József határozottan ellenzi, hogy az angol helyét a német vegye át az iskolákban.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Matolcsy György szerint a kormány kész gyorsan megválni a Molban lévő részvénytulajdonától, ha a költségvetésnek szüksége lenne a pénzre. Ha az ötszáz milliárdért vett részesedésért mondjuk csak háromszázötven milliárdot lehetne kapni, az hűtlen kezelés? Vagy hű?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy országos népszavazást szeretne az MSZP a Felcsúton tervezett futballstadion ügyében. A szocialisták népszavazási kérdése egyelőre az Országos Választási Bizottságnál fekszik. Ott is szenderül majd jobblétre?

És végül beszéljük meg az amerikai elnökválasztás eredményét. Az Európához közelebb álló Obama ismét győzött. Orbán Viktor eddig még nem gratulált a régi új elnöknek, Áder János igen. Ez protokoll vagy valami más?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!