rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. november 9.Bolgár György kérdései 2012. november 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy jövőre tovább csökkentik az államilag finanszírozott egyetemi férőhelyek számát, még az orvosi, informatikai, műszaki karokon is. Tényleg szétverik az oktatást? Minden szinten szinte mindent?

Másik témánk, hogy a médiatanács az ügyészségre szeretné bízni a Klubrádió frekvenciaügyét. A bírósági ítéletet ugyanis állítólag nem tudják végrehajtani. Ha másképp nem megy jöjjenek az ügyészek?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy egy hitelminősítő intézet szerint államcsődnek fogják minősíteni, ha a magyar kormány az önkormányzati adósságok leírására akarja kényszeríteni a bankokat? Márpedig erre készül, állítólag százmilliárd forint értékben! Megéri?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a rendőrség lefoglalta a kézi kasszáját egy hetvenhat éves juhásznak, aki állítólag a felcsúti polgármester cége által bérelt állami földön tizenöt kilónyi lucernát kaszált le illegálisan? Lopás kísérlete miatt eljárást is indítottak ellene. A juhász fia az idén hiába pályázott alcsúti földek bérletére. Csak nem?

És végül beszéljük meg, hogy Svájcban a Bázel elleni meccs előtt a rendőrség gumilövedékekkel lőtte a magyar Videoton-szurkolókat, akik a bázeliakkal balhéztak volna. Lassan mondom, hogy mindenki megértse, sőt, szótagolva: gu-mi-lö-ve-dék-kel! Magyar szurkolókat brutális svájciak?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!