rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. november 13.Bolgár György kérdései 2012. november 13-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egészen elképesztő szabályokkal korlátozza a választójog gyakorlását a Fidesz. A tegnap elfogadott törvényjavaslatok alapján a Magyarországon élők csak a jegyzőnél vagy az internetes ügyfélkapun keresztül kérhetik majd felvételüket a választási névjegyzékbe, levélben nem. A kampányban pedig tilos lesz hirdetni a kereskedelmi rádiókban, tévékben és az internetes hírportálokon is. Bele kell nyugodni? Mit lehet tenni?

Másik témánk, hogy a volt köztársasági elnök, Sólyom László az Origo hírportálnak írt cikkében figyelmezteti a kormányt, hogy kudarcot fog vallani, amiért olyan szabályokat iktat az alkotmányba, amelyek ellentmondanak az alkotmányos alapelveknek. Neki lesz igaza? Vagy a kétharmadnak?

Mit szólnak aztán ahhoz, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette azt a törvényt, amely megtiltotta, hogy a hajléktalanok a közterületeken életvitelszerűen éljenek. Hiába figyelmeztetett mindenki mégis megcsinálták? Csak mellékesen jegyzem meg, hogy megpróbáltuk megkérdezni a műsorban Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselőt, VIII. kerületi polgármestert, akit tavaly hajléktalanügyi referenssé is kineveztek, ő azonban azzal utasította el kérésünket, hogy ebben az ügyben nem illetékes. Hát ennyit az illetékességről.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Legfőbb Ügyészség továbbra sem hajlandó vizsgálni a Gripen-beszerzés ügyét, mert szerintük a közelmúltban nyilvánosságra került brit vallomás sem utalt magyarok érintettségére a feltételezett korrupcióban. Ők jobban tudják?

Mit gondolnak arról, hogy a svájci rendőrség után a hétvégén lengyel rendőrök is gumilövedékekkel oszlatták fel egy szélsőjobbos tüntetés résztvevőit Varsóban. Nekik szabad?

És végül beszéljük meg, hogy lemondott a Bankszövetség elnöke miután a parlament megszavazta a bankokat is érintő, velük azonban nem egyeztetett újabb megszorításokat. Lesz ez még így se?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!