rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. november 14.Bolgár György kérdései 2012. november 14-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy ismét nyert a bíróságon a Klubrádió. Nem a jelenlegi, hanem a másik, még 2010-ben pályázaton megszerzett frekvenciája ügyében. A Fővárosi Törvényszék megismételt eljárásban elsőfokon úgy döntött, hogy létrehozza a Klubrádió műsorszolgáltatási szerződését a médiahatósággal a 92,9-es frekvencia használatáról. A médiatanács azonban ezt sem hajlandó végrehajtani, legalábbis ez jelent meg nemrég nyilvánosságra került közleményében. Újabb falra hányt ítélet?

Másik témánk, hogy három vezető jogvédő szervezet közös nyilatkozatban sürgeti, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg a választási regisztráció kötelezettségét. Ez ugyanis nem más mint sima jogfosztás. Kétharmaddal jogfosztani is lehet?

Ezzel összefüggésben mit szólnak ahhoz, hogy a Tudományos Akadémia kutatói szerint a jelenlegi választásikörzet-szabályok alapján lehetetlen a törvényes választás 2014-ben. A Fidesz többségű parlament választójogi törvénye nyomán ugyanis szélsőségesen eltérő méretű és abszurd alakú választókörzetek jönnek létre. Kicsire nem nézünk? A nagyra sem?

Aztán, a 4K nevű baloldali párt nem csatlakozik a Bajnai-féle mozgalomhoz, mert Bajnai Gordont a régi igazságtalan rendszer részének tartja. A 4K-hoz vagyis a 4. Köztársasághoz ezek szerint csakis az újszülöttek tartozhatnak?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy állítólag újabb megszorító csomagokat fogad el mai ülésén a kormány, mert már nem is számol az IMF-megállapodás megkötésével. Megint kipateroljuk őket?

És végül beszéljük meg, hogy Matolcsy György lehet a nemzeti bank új elnöke jövő márciusban. Mert megérdemeljük?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!