rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. július 1.

Bolgár György kérdései a 2010. július 1-jei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy 680 ezer közalkalmazottat érint a kormánynak az a terve, hogy a két hónapnál nagyobb végkielégítéseket 98 százalékos adókulccsal sújtaná. A szakszervezetek attól tartanak, hogy ez a tömeges leépítéseket készíti elő. De, mint mondják, alkotmányellenes is. Ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak. Emiatt viszont a kormány lehet, hogy alkotmány módosítással vinné keresztül a tervet. Ügyes?

Másik témánk, hogy a Népszabadság értesülése szerint bizonytalanná vált Kövér László biztosra vett házelnöksége. Mert a Fidesz vezető a végsőkig ellenezte Schmitt Pál megválasztását köztársasági elnökké.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Szili Katalin civil mozgalma saját jelölteket indítana az őszi önkormányzati választásokon. Szakad az MSZP? És ha igen, nem jobb tiszta vizet önteni több pohárba?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a fideszes és 56-os Wittner Mária szerint csökkenteni kellene a kommunista bűnösök nyugdíját. Mint mondta, az igazságtétel érdekében legalább harmadolni, vagy az átlag nyugdíj szintjére kellene visszavennie az egykori belügyminiszter, Biszku Béla nyugdíját. Még egy elszámoltatás jön?

És végül mit gondolnak arról, hogy értesülések szerint megszűnik A szólás szabadsága című műsor a közszolgálati tévében. Krizsó Szilvia helyett pedig a Kereszténydemokrata Néppárt szóvivője vezet majd politikai műsort a tévében. Lehet hogy nem ide tartozik, de egy mai hír szerint távozik székéből a TV2 vezérigazgatója is. Új műsorhoz új férfiak és nők kellenek?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!