rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. november 21.



Bolgár György kérdései 2012. november 21-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy vajon kelljen-e egészségügyi járulékot fizetniük a nyugdíjasoknak. Erről a nap folyamán kínos vitába keveredett a kormány, saját eddigi egészségügyi miniszteri biztosával, aki egy konferencián azt mondta, hogy bruttósítani kellene a nyugdíjakat, és akkor mintegy 300 milliárd forint társadalombiztosítási járulékot fizethetnének a nyugdíjasok. Enélkül ugyanis fenntarthatatlan a rendszer. A Kormányszóvivői Iroda azonnal idegesen reagált, mondván, hogy Bodrogi Józsefnek a megbízatása egy hete lejárt és semmiféle jogosultsága nincs beszélni erről. A kormány napirendjén pedig nem szerepel az elképzelés. Nem zörög a haraszt?

Másik témánk, hogy új platform alakult az LMP-ben azokból, akik ellenzik, hogy a párt nem akar tárgyalni az Együtt Mozgalommal a csatlakozásról. Közeledik a pártszakadás?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Bokros Lajos jobbközép konzervatív pártot alakít. Van esélye?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Orbán Viktor szívélyes levélben köszöntötte Torgyán Józsefet 80. születésnapján. Fideszes fátylat a múltra?

És végül beszéljük meg, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes a gyanúba keveredett doktori disszertációjában Mick Jaggert ördögnek, a Rolling Stonest pedig sátánistának nevezte. De Semjént nem ezért szeretjük?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!