rss      tw      fb
Keres

A Szema szerint gyűlölet szít az MSZP a legelesettebb társadalmi csoportokkal szemben

MTI 2010. február 18., csütörtök 18:12

A Szabad Emberek Magyarországért (Szema) felszólítja a demokratikus érzelmű választópolgárokat, ne szavazzanak olyan pártokra, amelyek a társadalom legelesettebb csoportjaival szemben gyűlöletet szítanak.

A Szema csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az MSZP programjából kiszivárgott, hogy bevezetnék, a rendőrség statisztikát vezessen a bűnelkövetők származásáról. Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy az MSZP a bűnbakképzést nem megállítani akarja, hanem ennek szításától remél szavazatokat szerezni - írják.

Közlésük szerint ilyen statisztikát Magyarországon legutóbb a rendszerváltás előtt, a diktatúra alatt vezettek. Ma erre Magyarországon szerencsére nincs törvényes lehetőség. A "demokrácia bajnokaként tetszelgő" szocialisták javaslata alkotmányellenes - hangsúlyozzák.

Mint írják, az MSZP legújabb javaslatával folytatja a 2008 óta tartó "szegény- és cigányellenes hangulatot szító politikáját". Továbbra is arra törekszik, "hogy a rasszista MSZP-szavazók körében se legyen szavazatvesztés" - ahogy ezt a politikát Teleki László szocialista képviselő helyeslően megfogalmazta.

A Szema szerint "az MSZP egyértelműen a Jobbikkal folytat szégyenteljes harcot a szavazatokért. Ennek fényében különösen ízléstelen, hogy az MSZP vezetése és miniszterelnök-jelöltje antirasszista, antifasiszta tüntetéseken pózol."