rss      tw      fb
Keres

Rövidpályás úszó-vb - Hosszú Katinka aranyérmes 100 méter vegyesen

MTI 2012. december 14., péntek 20:50

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 100 méter vegyesen pénteken az isztambuli rövidpályás úszó-világbajnokságon.

A szerdai nyitónapon 200 méter pillangón győztes, 400 méter vegyesen harmadik helyezett Hosszú pénteken 58.49 másodperces világbajnoki csúccsal - egyéni rekorddal - nyert, nagyon erős hajrájának köszönhetően.

"Nagyon boldog vagyok, bár ez egy "vidám szám", csak rövidpályán van, épp ezért mindenki kicsit másképp áll hozzá, mint az olimpiai távokhoz" - nyilatkozott a döntő után, hozzátéve: nem igazán gondolta, hogy győzni tud.

"Én voltam a leginkább meglepődve, amikor láttam, hogy sikerült elsőként beérnem. Most már inkább azért rágom magam, hogy lehet, mégiscsak el kellett volna indulnom 400 gyorson" - utalt arra, hogy a két szám közelsége miatt az egyiktől visszalépett, noha abban a legjobb idővel került a fináléba.

"Reggel csontra kiúsztam magam, gondoltam, egy négy perc körüli időt ki tudok préselni még magamból, de hát nyilván 3:57-tel nyernek majd, akkor meg minek erőlködjek. Ehhez képest 4:01-gyel győztek... Bár ha gyorson is döntőzök, akkor nyilván nem lettem volna ilyen friss száz vegyesen, úgyhogy jól van ez így."

A döntő másik magyarja, Jakabos Zsuzsanna hetedik lett 59.41-gyel.

"Nem esett jól az úszás, ez egyértelmű. Nem tudom, mi történt velem, nem jó a közérzetem, már az is csoda, hogy ennyit ki tudtam hozni magamból" - kesergett közvetlenül a futam után.

Hosszú három dobogós helyezése mellett a magyar küldöttség további négy érmet nyert eddig Isztambulban: csütörtökön Cseh László másodikként, Verrasztó Dávid harmadikként végzett 400 méter vegyesen, pénteken Gyurta Dániel megnyerte a 200 méteres mellúszást, Cseh László pedig bronzérmet szerzett 200 méter vegyesen.

Eredmények:

nők, 100 m vegyes, világbajnok:

HOSSZÚ KATINKA 58.59 mp

2. Ruta Meilutyte (Litvánia) 58.79

3. Csao Jing (Kína) 58.80

...7. JAKABOS ZSUZSANNA 59.41