rss      tw      fb
Keres

Lipcsében lesz Michael Ballack búcsúmérkőzése

MTI 2012. december 15., szombat 5:00

Jövőre, június 5-én Lipcsében rendezik meg Michael Ballack, a 98-szoros német válogatott labdarúgó búcsúmérkőzését, legalábbis a Kölner Express című napilap értesülése szerint.

A lap azt írta, hogy a 36 esztendős futballista - aki október 2-án jelentette be visszavonulását - már mindenben megegyezett a lipcsei Red Bull Arena képviselőivel.

A tervek szerint a találkozón a Ballack nevével fémjelzett csapat az alkalmi világválogatottal mérkőzik meg. A csapatoknak José Mourinho, a Real Madrid portugál vezetőedzője, illetve a legutóbb az FC Bruges-t irányító német Christoph Daum lesz a szakvezetője. A találkozón várhatóan pályára lép Frank Lampard, Didier Drogba, Ashley Cole, valamint a német válogatottból Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil és René Adler is.

A mérkőzést élőben közvetíti valamelyik német televíziós csatorna, a meccs jegybevételét pedig jótékony célra fordítják. A szervezők 45 ezer nézőre, azaz teltházra számítanak.

Ballack hazájában megfordult az 1. FC Kaiserslautern, a Bayern München és a Bayer Leverkusen csapataiban, összesen négy bajnoki címet és három kupaaranyat gyűjtve. Idegenlégiósként 2006 és 2010 között a Chelsea-t erősítette, amellyel egyszer bajnok, háromszor pedig FA Kupagyőztes lett.