rss      tw      fb
Keres

Bankolok
Tegnap betértem a legközelebbi bankfiókba. Nem pénzért mentem, hanem biztonsági hálóért, arra az esetre, ha valami nagy baj történik. Akkor ne omoljon össze a családi költségvetés. Előadtam, hogy semmi szükségem pénzre, de vannak félelmeim, és ezek eloszlatására nagyon jó lenne valami jó erős anyagból készült háló. Az anyaga és a szemek sűrűsége tárgyalás alapját képezheti.

Például félek attól, hogy jön egy nagy vihar, amely leviszi a tetőt a fejem fölül, és akkor a háló megfogná, nem engedné messzire. Sőt, úgy lehetne megszerkeszteni, hogy az egyik sarkának a megrántásával, hopp, visszamenjen a helyére. Kiszámítható, mennyi pénzt takaríthatnék meg ezzel az Állami Biztosítónak, ha majd nem lesznek magánbiztosítók. És persze közvetve az édes költségvetésnek.

Aztán attól is félek, mi lesz, ha majd az államosított víz-, gáz- és központifűtés-vállalatnak nem lesz pénze karbantartásra, és töredeznek a csövek. Akkor a hálóval elkapom a szökni készülő vizet, gázt és meleget, egy csavarintással a hátamra vetem, és visszaviszem a lakásba.

Ha pedig a spórolás miatt nem kapom meg bevált gyógyszeremet a patikában, akkor kivetem a hálót gyógyszerészemre, és addig nem engedem el, amíg megoldást nem talál erre a kellemetlen kormányzati mellékhatásra. A biztonsági háló azért is kiváló eszköz lenne erre, mert a háló szemein keresztül tudnám etetni és itatni, nem kellene állandóan ajtót nyitogatni, csukogatni.

Arról persze mélyen hallgattam, hogy ha majd megkapom a hálót, akkor másra is fogom használni, vadászni fogok vele és halászni, mert – gondolom – nem rendeltetésszerű használat esetén a bank visszaveszi.

Sajnos nem sikerült megállapodnunk, mert miután mindezt előadtam (a vadászatot és halászatot persze elhallgattam), csendben megjegyezték, hogy pillanatnyilag háló nincs a termékpalettájukon, de érdekesnek találják a felvetést, és majd gondolkodnak rajta. És csak néztek rám, mintha hülye lennék. Nem mondták, hogy mit gondolnak rólam, de láttam rajtuk.

(Andor Mihály)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!