rss      tw      fb
Keres

Hallgatói tiltakozás - A Parlamenttől a Nyugati térre tartanak a diákok

MTI 2012. december 17., hétfő 19:27

Középiskolások és egyetemisták demonstráltak a Humán Platform szervezésében hétfőn Budapesten, az oktatási államtitkárság épülete előtt, ahonnan a Parlamenthez vonultak, majd onnan a Szent István körúton a Nyugati tér irányába indultak.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt megjelent sok száz demonstráló előtt kijelentette: a hatalom totális támadást indított a tudás ellen, a közoktatásból és a felsőoktatásból "hihetetlen összegeket von ki".

A rendezvényt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) biztosította, rendőri intézkedés nem történt - tudatta a police.hu.

A demonstráció után a tömeg a Parlament épülete elé vonult, azt skandálva, hogy "nem hagyjuk!", a parlamenti képviselőknek pedig bekiabáltak, hogy "gyertek ki!", majd a tömeg megindult a Szent István körúton a Nyugati tér irányába.

A Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere az MTI-vel azt közölte: a 4-6-os villamos közlekedését csak szakaszosan tudják biztosítani.