rss      tw      fb
Keres

Bajnokok Ligája - Már szerdán látható volt a nyolcaddöntő párosítása

MTI 2012. december 20., csütörtök 17:33

Világszerte háborognak és csalást emlegetnek a szurkolók a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője kapcsán, ugyanis egy szerdai televíziós felvételen, az európai szövetség (UEFA) egyik próbagrafikáján egészen pontosan az a párosítás látszik, amelyet csütörtökön délben, Nyonban kisorsoltak.

"A sorsolás előtt több különböző technikai próbát elvégzünk, s ezek közül az egyik éppen ezt a változatot mutatta" - mondta délután a dpa német hírügynökség érdeklődésére az UEFA egyik szóvivője.

A szerdai próbagrafikát a brit Sky csatorna filmezte le véletlenül, egy interjú közben, majd a felvétel villámgyorsan elterjedt a világhálón, miután a csütörtöki sorsolás pontosan ugyanazt az eredmény hozta - erre a matematikusok szerint egy a kétmillióhoz az esély.

"A szerdai teszt során többféle párosítás jelent meg a képernyőn, ez egy volt közülük. Az csak véletlen, hogy a tv-csatorna éppen ezt rögzítette" - tette hozzá a szóvivő.

A sorsolás során a 16 csapatból a csoportelsőket egy csoportmásodikkal párosították össze (azonos csoportból érkezők nem kerülhettek egy párba), s az azonos országbeli együtteseknek el kellett kerülniük egymást.