rss      tw      fb
Keres

Sportcsillagok Gálaestje - Gyurta és Risztov az Év sportolója - ÖSSZEFOGLALÓ

MTI 2012. december 20., csütörtök 21:04

Két olimpiai bajnok úszót, Gyurta Dánielt és Risztov Évát, valamint a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakkettest, Mocsai Lajost, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, illetve Széles Sándor úszóedzőt választották az év legjobbjának a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 55. alkalommal kiírt szavazásán.

A díjakat csütörtök este, a budapesti Syma Csarnokban adták át a kategóriák dobogósainak gálaműsorral egybekötött ünnepségen, amelyen megjelent Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára.

Az idén másodszor kiírt közönségdíjat az előző évhez hasonlóan ezúttal is Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság idei privát bajnoka nyerte. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) különdíját Szabó László Zsolt vezérigazgató-helyettes adta át Joó Abigél cselgáncsozónak. Hegyi László, a szervezőbizottság elnöke, a Sportcsillagok Gálaestjének főigazgatója különdíját a Magyar Szurkolói Klub kapta, a Magyar Aranylabdát, az esztendő legjobb labdarúgójának járó díjat pedig az idén Szalai Ádám érdemelte ki. A FourFourTwo magazin különdíját Grosics Gyula, a legendás Aranycsapat kapusa, a Magyar Olimpiai Bizottság médiabizottságának különdíját pedig Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető vehette át.

Az MSÚSZ újra díjazta a legjobb fogyatékkal élő sportolókat: a férfiaknál Pálos Péter paralimpiai bajnok asztaliteniszező, a nőknél Krajnyák Zsuzsanna kerekes székes vívó, a csapatoknál a női kerekes székes párbajtőrcsapat, a szövetségi kapitányoknál Sós Csaba, az edzőknél pedig Aranyosi Péter végzett az élen.

Az 55. Év sportolója szavazás dobogósai:

férfiak:

1. Gyurta Dániel, úszás 1109 pont

2. Berki Krisztián, torna 1017

3. Szilágyi Áron, vívás 746

nők:

1. Risztov Éva, úszás 1335 pont

2. Kozák Danuta, kajak-kenu 1041

3. Csernoviczki Éva, cselgáncs 465

csapat:

1. Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakkettes 1077 pont

2. Női kajaknégyes (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Zur-Fazekas Krisztina) 857

3. Férfi kézilabda-válogatott 590

szövetségi kapitány:

1. Mocsai Lajos, kézilabda 944 pont

2. Storcz Botond, kajak-kenu 911

3. Kiss László, úszás 620

edző:

1. Széles Sándor, úszás 698

2. Kovács István, torna 605

3. Csipes Ferenc, kajak-kenu 595