rss      tw      fb
Keres

Az UEFA kizárta a Málagát a nemzetközi kupasorozatokból

MTI 2012. december 21., péntek 18:37

Kizárta a nemzetközi kupasorozatokból a Málaga együttesét az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), amelynek pénteki határozata nem a mostani, hanem a következő idényeket érinti.

Az UEFA azért büntette meg a katari tulajdonban lévő spanyol klubot, mert tartozik a játékosoknak, illetve adóhátraléka is van. Az eltiltás egy évre szól, de ha a klub március 31-ig nem rendezi adósságait, akkor ez kettőre nő. A Málaga 300 000 eurós pénzbírságot is kapott.

A döntés négy esztendeig marad érvényben, vagyis ebben a periódusban a Málaga hiába kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga küzdelmeibe, nem indulhat a sorozatban. A gárda jelenleg negyedik a Primera Divisiónban, azaz BL-selejtezőt érő helyen áll. A klub, amely élesen kritizálta a határozatot, mondván tárgyalást folytat a spanyol adóhatósággal a tartozások átütemezéséről, a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezhet.

A Málaga idén újoncként szerepel a BL-ben, ráadásul csoportját megnyerve jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a csütörtöki sorsolás értelmében a portugál Portóval találkozik.

Az UEFA a spanyol klubon kívül további együttesek kizárását helyezte kilátásba, amennyiben azok március végéig nem rendezik hátralékukat. Horvátországból a Hajduk Split és az Osijek, Romániából a Rapid és a Dinamo Bucuresti, míg Szerbiából a Partizan Beograd került fenyegetett státuszba. Nem konkretizált büntetést kapott a szerb Vojvodina és az ukrán Arszenal Kijev is.