rss      tw      fb
Keres

Előzetes letartóztatásban az október végi győri gyilkosság gyanúsítottja

MTI 2012. december 27., csütörtök 14:51

Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön azt a 39 éves férfit, akit egy 23 éves lány megölésével gyanúsítanak, a bűncselekmény október 29-én történt Győrben - közölte Károlyi Zoltán alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A gyanúsított hétfő éjszaka, két hónap bujkálás után került rendőrkézre, P. Ferenc a kihallgatásán feltáró vallomást tett - mondta az alezredes. A férfi beismerte, hogy indulatból bántalmazta, majd megfojtotta a zalaegerszegi lányt annak győri albérleti lakásában.

Az indulatot az váltotta ki, hogy a lány megszakította vele a kapcsolatot, miután a férfi több millió forintját közösen elköltötték, elszórakozták egy-másfél év alatt - mondta Móricz Péter alezredes a sajtótájékoztatón.

A gyanúsítottat rögzítette a ház biztonsági kamerája, ebből kiderült, hogy a bűncselekmény idején az áldozat albérletében tartózkodott, így elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi azóta lépcsőházakban húzta meg magát. Nincstelenné lett, miután az ingatlanja eladásából származó pénze elfogyott. December 24-én gyalog indult a Szigetközbe, egyik ismerősét akarta meglátogatni, akkor fogták el.

A házkutatás során a lány albérletében megtalálták a kötelet, amellyel P. Ferenc - állítása szerint - öngyilkosságot akart elkövetni, végül ettől a szándékától elállt. A bűncselekményt követően az éjszakát áldozata

otthonában töltötte. A férfi ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A lány holttestére a bűncselekmény utáni nap reggelén Zalaegerszegről Győrbe érkező vőlegénye talált rá. A rendőrséget ő értesítette.