rss      tw      fb
Keres

A szilveszterekor szolgálatot teljesítő tűzoltókat köszöntötte az OKF főigazgatója

MTI 2012. december 31., hétfő 15:19

A szilveszter éjjelén és új év első napján is szolgálatot teljesítő tűzoltókat köszöntötte Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója a Belügyminisztérium irányítása alatt működő szervezet Pest megyei és fővárosi irányítási központjában és laktanyájában.

Az altábornagy hétfőn a tűzoltóknak megköszönte egész évi helytállásukat. Bakondi György úgy fogalmazott: a tűzoltók hivatásteljesítése példaértékű, és áldozatkészségüket az állampolgárok is megbecsülik. Közölte: a 2012-ben végrehajtott fejlesztések a következő évben is folytatódnak, így januártól nemcsak az eszközellátásban, hanem fizetésben is előrelépések várhatók.

Az egész országban mintegy 2500 tűzoltó és katasztrófavédő teljesít szolgálatot, hogy baj esetén azonnal segítséget nyújthasson különféle káreseteknél, akárcsak az év bármely más napján - tette hozzá.

Budapest 17 tűzoltólaktanyájában és katasztrófavédelmi őrsén összesen 234 tűzoltó, 29 tűzoltó jármű és 40 különleges szer áll készültségben szilveszter éjjelén - mondta az MTI-nek Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője a VIII. kerületi Dologház utcai laktanyában, ahol az OKF főigazgatója minden szolgálatban lévő tűzoltónak egyenként, alkoholmenetes pezsgővel koccintva kívánt szerencsés és sikeres, káreseményektől mentes új esztendőt.

Bakondi György a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a főváros műveletirányító központjában is látogatást tett, ahol fogadják a 105-ös segélyhívószámra érkező jelentéseket, és ahonnan irányítják a mentést. Itt elmondta, hogy jövő év végéig bevezetik az országos, egységes 112-es segélyhívószámot, és az állami beruházásból megvalósuló rendszert kiépítve majd a miskolci és szombathelyei központba futnak be az eddig a mentőkhöz, a rendőrséghez és a tűzoltókhoz érérkező 104-es, 107-es és 105-ös segélyhívások.

A nap folyamán az OKF vezetői az ország valamennyi megyei katasztrófavédelmi igazgatóságán új évet köszöntő látogatást tesznek.