rss      tw      fb
Keres

Magyarországon fogták el a nemi erőszakkal gyanúsított bécsi férfit

MTI 2012. december 31., hétfő 15:54

A magyar-román határon őrizetbe vették vasárnap este az Ausztriában hetek óta nagy erőkkel keresett férfit, aki fiatal nőket erőszakolt meg.

Az osztrák rendőrség szóvivője hétfőn közölte, hogy a 28 éves férfi saját elmondása szerint Románián keresztül akart Törökországba jutni. Kiadatása néhány napot vesz igénybe, a szükséges eljárást megindították - fűzte hozzá Thomas Keiblinger, aki méltatta a magyar hatóságokkal való jó együttműködést és a schengeni körözési rendszer hatékonyságát.

A férfi legalább három alkalommal követett el fiatal nőkön erőszakot, mindig azonos körülmények között. Már a bécsi metrón kiszemelte áldozatait a késői órán, vagy hajnalban, majd követte őket és alkalmas pillanatban támadott. Azért, hogy ne tudjanak segítséget hívni, elvette mobiltelefonjukat, s a megerőszakolt nőknek a pénzüket is át kellett adniuk.

Múlt csütörtökön nyilvánosságra hozták a gyanúsított fényképét, amelyet a metró biztonsági kamerája örökített meg, és ennek segítségével rövid időn belül sikerült azonosítani. Bejelentett címén azonban szombat délelőtt már nem találták meg. Vasárnap este fél tizenegykor a magyar határrendészeknek sikerült elfogniuk Lőkösházán.