rss      tw      fb
Keres

Érkezik a Zemberállam

Egy hír 2004-ből:
“Eddig csak beszéltünk róla, meg-megírtuk, ellenzéki képviselők néha szóvá tették a veszélyt, ám a Képviselői Irodaházban már bekövetkezett: visszatért a Munkásállam. Egyelőre csak Bernáth Aurél falfestményén, ám az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén elhangzottakból nyilvánvalóvá vált: ha a kormánypártokon múlik, már csak idő kérdése, hogy a pártállami restauráció ne csak a falfestmények valósága legyen.”

Egy hír 2010-ből:
“Schmitt Pál az MTI kérdésére hétfőn közölte: napokon belül kifüggesztik az Országházban a nyilatkozatot. Mint mondta, konzultálni fog többekkel, hogy tekintettel az épület különleges jellegére és óriási méretére, az épület melyik pontján kellene elhelyezni a dokumentumot. A házelnök tájékoztatása szerint az eldőlt, hogy a képviselői irodaház földszinti aulájában függesztik ki a szöveget.”

Egy álhír (minisztériumi sajtósok kedvéért még egyszer: álhír!) a közeljövőből:
“A Képviselői Irodaházban némiképpen módosították Bernáth Aurél Munkásállam című falfestményét: a Nenyi nagyméretű (a faliképet teljesen elfedő) példányát helyezték elé. Az új falikép a Zemberállam címet kapta. Egyes elemzők szerint ha a kormánypártokon múlik, már csak idő kérdése, hogy a pártállami restauráció ne csak a falfestmények valósága legyen.”

(Sándor Klára)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!