rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. január 2.



Bolgár György kérdései 2013. január 2-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy csupa jó hírrel indult az év, legalábbis a kormánypárti Magyar Nemzetben. Rezsicsökkentéssel természetesen, és a jóval több mint húszszázalékos béremelési ígérettel a pedagógusok számára. Ezt pedig Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár helyezte kilátásba, ugyancsak a Magyar Nemzet olvasóinak. Lehet, hogy a sok múlt évi megszorító csomag például ennek ágyazott meg?

Ezzel kapcsolatban egyébként mit várnak, folytatódnak-e a diáktüntetések vagy a kormánynak sikerült lehűtenie a kedélyeket?

Következő témánk, hogy mégsem akar csökkenni az államadósság. A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi adatai szerint a nemzeti össztermék 78,6 százalékán áll az államháztartás adóssága. Lesz ez még így se?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy elkezdődtek az ellenzéki egyeztetések a szocialisták és a Bajnai-féle Együtt 2014 Mozgalom között. Először közjogi alkotmányossági kérdésekről tárgyalnak, és csak érdekességként: az MSZP-t Bárándy Gergely képviselő, az Együtt Mozgalmat az édesapja, Bárándy Péter képviseli többek között. Családban marad?

Végül mi a véleményük arról, hogy egyes fideszes politikusok nekimentek az Alkotmánybíróságnak, amiért az szerintük alaptörvény-ellenes határozatot hozott amikor megsemmisítette az alaptörvény egyes átmeneti rendelkezéseit. Nehogy már az alkotmánybírák azt higgyék, nekik mindent szabad?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!