rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. február 18.

Bolgár György kérdései a 2010. február 18-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy vajon miért nem tűnik fel a magyar sajtónak a most közölt tavaly őszi Orbán-beszéd, amelyben a Fidesz elnöke a kétpártrendszer megszüntetését, erős és állandó központi kormányzás megteremtését tűzi ki célul 15-20 évre, egy kormányzópárttal, megosztó viták nélkül. Hogy lehet, hogy ez még a Népszabadságnak sem tűnt fel? Nem új? Nem fontos? Vagy jobb hallgatni?

Ezzel összefüggő témánk, hogy a mai Népszavában Andrassew Iván leleplezi, Orbán Viktor évértékelő beszédében, tehát nem a fent említett kötcsei beszédben, gond és gátlás, valamint név nélkül idézett egymás után több mondatot is Róna Péter közgazdász egyik cikkéből. Hogy lophat így egy beszédíró, és mi van, ha lebukik?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy még mindig Orbán Viktor szerint új gazdaságpolitika kell, de nem elméletekre van szükség, hanem 30 markos legényre a gazdaság talpra állításához? Mindezt gazdasági vezetők és vállalkozók előtt mondta. De vajon számukra megnyugtató-e 30 markos legény, és vajon kik lesznek ők?

Végül a Fidesz és Kövér László jogi lépéseket tervez, mert egy baloldali internetes portál szerkesztői a Fidesz-vezető egyik vidéki fórumáról hangfelvételt hoztak nyilvánosságra, és ebből állítólag úgy emeltek ki részleteket, hogy például nem derült ki, Kövér László milyen iróniával ismertette tervét a szavazatok egy részének állami megvásárlásáról. Van, aki kiemelhet mondatokat, van, aki nem?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!