rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. január 4.



Bolgár György kérdései 2013. január 4-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy megbukott a választási regisztráció, az Alkotmánybíróság megsemmisítette az erről szóló törvényi rendelkezéseket, a Fidesz pedig bejelentette, hogy a döntést elfogadja, és a 2014-es választásokon való részvételt nem kívánja előzetes feliratkozáshoz kötni. Mivel magyarázzák, hogy Orbán Viktor tudomásul veszi a vereséget?

Következő témánk, hogy a Negyedik Köztársaság Mozgalom feloszlattatná a Fideszt, amiért a párt törvénysértő módon működött 2012-ben, a hatályos Polgári Törvénykönyv szerint ugyanis a pártoknak minden évben kongresszust kell tartaniuk, ez azonban a Fidesz esetében nem történt meg. Vajon feloszlatják?

Aztán beszéljük meg, hogy Esterházy Pétert megcenzúrázták a közszolgálati rádióban, illetve hogy az MTVA bocsánatot kért az írótól, amiért kulturális ajánlójából kivették a nemzeti színházi látogatásra buzdító szavait. Ilyen totális és egyben ilyen piti a megfelelési kényszer a közmédiában? Hol a határ?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem szégyelli, hogy fizetése mellett a nyugdíját is fölveszi?

És végül ezzel is kapcsolatban beszéljük meg, hogy az egészségügyi államtitkár szerint nem forog veszélyben az egészségügy működőképessége, amiért a közszférában dolgozók a jövőben vagy a nyugdíjukat veszik föl, vagy a további munkát és a fizetést választják a nyugdíj helyett. Mit tud ő, amit mi nem?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!