rss      tw      fb
Keres

Gerincropogtatás
Amikor azt mondják, hogy Orbánnak szerencséje van, mert a magyarok hátán fát lehet vágni, mindenki a „népre” gondol, vagyis a közemberekre. Arra a politika alatti tömegre, amely a szüleitől azt tanulta, hogy a politika úri huncutság, legjobb, ha mindenki maga próbál boldogulni, megkeresni a maga kiskapuját, és valahogy kibekkeli a mindenkori urak önkényeskedését. Mert nincsenek meg hozzá a szellemi eszközei, hogy az érdekeit megvédje. De a gerincét nem adja, csak egy kicsit összehúzza magát. Aztán ha majd mégsem tűr tovább, lesz minek kiegyenesednie.

De mit gondoljunk a magyar egyetemi és főiskolai oktatói karról, amely szó nélkül nyeli le, hogy a Szalai Annamária vezetette közszolgálati cenzúrahivatal nagyobb költségvetéssel dolgozik, mint az egész magyar felsőoktatás?

Mit gondoljunk a magyar társadalomtudósokról, akik szó nélkül nyelik le, hogy az ország kényura intézetet ajándékoz egy diplomás asztalosnak, aki soha életében nem végzett tudományos kutatómunkát, és több pénzt ad neki, mint amennyit az egész magyar társadalomkutatásra szán?

Összetört gerinccel hogyan fognak kiegyenesedni?

(Andor Mihály)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!