rss      tw      fb
Keres

Kumin Ferenc az Egyesült Államok nyugati partján tesz látogatást

MTI 2013. január 16., szerda 19:14

Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár hivatalos látogatást tesz az Egyesült Államok nyugati partján - közölte a Miniszterelnökség nemzetközi kommunikációs irodája szerdán az MTI-vel.

A helyettes államtitkár, aki vasárnap érkezett az Egyesült Államokba, kinttartózkodása során már több egyeztetést folytatott a térségben élő magyar közösség világi és egyházi szervezeteinek vezetőivel - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, Kumin Ferenc találkozott az Egyesült Magyar Ház közösségével, majd megbeszélést folytatott Pereházy Miklóssal, a ház vezetőjével, aki a Diaszpóra Tanácsnak is tagja.

A helyettes államtitkár örömét fejezte ki, hogy az Egyesült Magyar Ház és annak elődintézménye már gyakorlatilag az 1920-as évek óta otthona a Los Angeles-i magyaroknak.

Kumin Ferenc megbeszélést folytatott a több magyar tagot is számláló Bais Naftoli zsidó hitközség elnökével és a San Fernando völgyi Magyar Református Egyház gyülekezetének vezetőjével.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy bár a nyugati parti magyarság megosztott, örömmel tapasztalja, hogy mindannyian nagy érdeklődést mutatnak a magyarországi események és a magyar kormányzat intézkedései iránt - olvasható a közleményben.

A John D. Heubuschsel, a Ronald Reagan Alapítvány igazgatójával folytatott megbeszélésen Kumin Ferenc beszámolt azokról az intézkedésekről, amelyeknek köszönhetően a kormány csökkenti az emberek mindennapi terheit.

A közlemény szerint a helyettes államtitkár szerdán találkozik a Rágalmazás elleni liga (ADL) amerikai zsidó szervezet nemzetközi vezetőjével, Michael Salberggel, pénteken pedig megnyitja a Los Angeles-i Filharmónia által szervezett háromnapos Magyar napok Farsang rendezvénysorozatot a Walt Disney Concert Hallban.