rss      tw      fb
Keres

Megint egy lenyúlásEzúttal 43 millió (egészen pontosan 43 076 466) forintot zsákmányolt az állam, nem is akárhonnan, hanem úri-kényúri gőgjéhez illően a legszegényebbektől: hajléktalanoktól, romáktól, kisgyerekektől, akik a MET (Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség) oltalma alatt élnek.

Az egyházak jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény 2012. január 1-jétől lépett életbe. Következésképpen a 2011. évi adóévre tett 1 százalékos felajánlások a törvény szerint még akkor is megilletik Iványi Gábor egyházát, ha a sarkalatos törvény példátlan embertelenséget mutatva – kénytelenek vagyunk azt gondolni: kicsinyes bosszúból – 2012-től megfosztotta egyházi státuszától.

A 6330 magánszemélytől származó összeg alapján a MET az ország hetedik, a felajánlók számát tekintve pedig nyolcadik legnagyobb felekezete. Milyen különös, hogy ez a nyilvánvalóan bizonyító erejű tény az illetékes, gyakorlatilag egyszemélyes legfelső hatalom szemében mit sem számít. Az adatokat a MET 2013. január 21-i közleményéből tudom, amely arról is értesít, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal időközben eltüntette hivatalos honlapjáról azt a tájékoztatót, amely ezeket a jelentős számadatokat tartalmazta. A NAV új tájékoztatójában a Magyarországi Evangéliumi Tesvérközösség nem is szerepel. Nemlétezőnek tekintik, a neki, vagyis szegényeinek jogosan kijáró 43 millió forintot pedig elnyelte az államkincstár.

Iványi Gábor a tőle megszokott, egyenesen angyali (és ehhez mérten számomra felfoghatatlan) derűlátásával arra kéri támogatóit, hogy a SZJA felajánlásokat továbbra is küldjék a jól ismert 0444-es technikai számra. Mert bízik abban, hogy az általuk kezdeményezett alkotmánybírósági és strasbourgi bírósági eljárás eredményeként „ez a méltatlan és igazságtalan helyzet hamarosan rendeződik.” Isten adja, hogy úgy legyen. Máshoz már úgysem lehet fordulni.

(Lángh Júlia)


Lásd ehhez: A konyári pedagógus meg a hallgatósága: így lesz a társadalmi drámából rasszista gúnyirat


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!