rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. július 15.

Bolgár György kérdései a 2010. július 15-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Jobbik parlamenti frakciójánál járt Orbán Viktor. Arra a kérdésre, hogy miért fogad el meghívást egy szélsőséges párttól, azt válaszolta, hogy ha egy törvényesen a parlamentbe került párt meghívja, akkor ő elmegy. Amikor azt is megkérdezték, hogy az MSZP meghívásának eleget tenne-e, Orbán úgy felelt, elgondolkodna rajta. Vajon min?

Másik témánk, hogy az Alkotmánybírósággal semmisíttetné meg a nemzeti együttműködési nyilatkozat kötelező kifüggesztéséről szóló kormányrendeletet az LMP. Schiffer András frakcióvezető szerint a kormány ellenőrzése alatt álló közigazgatási szerveknek a pártpolitikától mentesen kell működniük. Márpedig ez egy politikai nyilatkozat. Vajon az Alkotmánybíróság is így gondolja majd?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Népszava értesülése szerint Schmitt Pál, a frissen megválasztott köztársasági elnök megtartaná a Magyar Olimpiai Bizottság elnök tisztségét is, legalábbis úgy, hogy nem mondana le róla, és a testületet az ügyvivők, illetve az alelnökök irányítanák ügyvivői minőségben. Ha pedig Schmitt Pál esetleg nem töltené ki államfői idejét, akkor visszatérhetne a Magyar Olimpiai Bizottság élére.

Aztán Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tegnapi sajtótájékoztatójára a hírek szerint nem engedték be a Kossuth rádió és a Népszabadság tudósítóját. A Népszabadságnak utóbb azt mondták, tévedés történt. Ha csak úgy nem? De hogy lehet ekkorát tévedni?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy vezető szíjon vitték az előzetesben lévő Hagyó Miklós volt főpolgármester helyettest egy bírósági tárgyalásra. Amelyet ő indított a Hírtévé korábbi riportere a Fidesz mostani sajtófőnöke ellen. Nem kéne ugrálni? Vagy talán nem kéne gyanúsítottakat ilyen helyzetbe hozni?

És végül beszéljük meg, hogy további elvonásokkal sújtotta a kormány a magyar filmgyártást. 750 millió helyett másfél milliárdot zároltak a költségvetésből. Filmesek szerint ez a teljes csőd.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!