rss      tw      fb
Keres

Ha én kormány lennék 36.
Ha én kormány lennék, és a múlt héten még nem is tudtam volna, hogy szívemnek kedves édes gyermekem, a rosszalkodó Hallgatói Önkormányzat disznóságait rendesen kivizsgáltatom-e vagy nem, mostanára döntöttem volna. Bűnhődjön a Jobbik ifjúsági szervezete, vizsgálja csak ki a disznóságokat rendesen házi főügyészem és kézből etetett rendőrségem!

Első menetben, mint szoktam, cikket rendelnék a magyar és a nemzet nevet is használó, újságnak látszó tárgytól. Ebben az eddigiektől eltérően nem arról íratnék, hogy főállású baloldali és liberális hisztériakeltők be akarják sározni az egyetemi hallgatók demokratikusan megválasztott vezetőit. Meg nem is arról, hogy „ezeknek” a baloldali és liberális bérrettegőknek csak az a demokrácia, ha ők vannak hatalmon, és ők tömhetik a zsebüket.

Most inkább arról íratnék, hogy „egy évtizedek alatt kiforrott, a magyar politikai elittel több szálon kötődő közösség szövi át a magyar felsőoktatást, ami a hierarchikus, zárt és szinte átláthatatlan szervezeti rendszernek köszönheti létezését”. Meg arról, hogy „a tisztségviselő-választások körüli anomáliákról már sokan beszámoltak. Jellemző, hogy a szavazóurnát a több napig tartó választások alatt az érdekképviselet irodájában tárolják, a leadott szavatokkal pedig szabadon garázdálkodhatnak a jelöltek”.  Meg még arról is, hogy a választásokat „a HÖK által fizetett kampány előzi meg, vagyis az éppen hatalmon lévők döntik el, melyik képviselő-jelöltet támogatják, fizetik a plakátozás, a fotózás és a nyomtatás költségeit, esetleg készítenek neki kampánycélú promóciós ajándékokat”.

Egyszóval beindítanám a szokásos gépezetet, elvégre alig néhány hónap van hátra az előrehozott választásokig, és a rezsicsökkentési kamut se sokáig tudnám ébren tartani, meg az ellenzék szétziláltsága sem tarthat örökké. Ideje elkezdeni a Jobbik leamortizálását. És akkor azt se mondhatná senki, hogy nem lépek föl a szélsőjobb ellen.

(Andor Mihály)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!