rss      tw      fb
Keres


         Andor Mihály

A négy éve elmúlt kerek öt év


         Fleck Zoltán

Levél galamusos barátainknak


         Horváth Júlia

Nemzetközi sajtószemle - 2019. július...


         Lánczos Vera

Gyorsfénykép


         Lévai Júlia

Lehetne-e...


         Hanák András

A Galamus szurdok


         Krémer Ferenc

A nemzeti elnyomás szomorúsága


         Lendvai L. Ferenc

A tiszta erkölcs, melly ha megvész…

Kampányfilm, Kálmán Olga, Gyurcsány


                  Kotaszek Gábor


A kampányfilmet szerettem. Kálmán Olgát szeretem. Gyurcsányt nem szeretem. Nem szeretem, pedig már majdnem megszerettem. Nem úgy, mint a feleségemet, mert neki a szívem adtam volna, ha kellett volna neki, míg a Gyurcsánynak a szavazatom adtam volna, ha kellett volna neki 2013. február 19-én, kedd délután. Nagyszerűnek véltem az orszégértékelő beszédet. Így volt ez még este is, sőt másnap reggel, délelőtt, délután, egészen estig. Akkor néztem meg az ATV Tétjét. Ezúttal egyik új kedvencemtől (aki már majdnem annyit szerepel a demokratikus médiában, mint a Grecsó Krisztián), az oroszlánkörmeit és nyuszifogait villogtató ifjú politológustól tudtam meg a lényeget. Nem foglalkozott Gyurcsány egyetlen mondatával sem. Csak mondta, hogy a Gyurcsány hiteltelen.

Amikor a Giró-Száz András még nem kormányszóvivőként, de független politológusként mondta, hogy Gyurcsány hiteltelen, az olyan meggyőző volt, akár Selmeczi Gabriellát hallanám. De ha a Magyar Kornélia mondta ugyanezt, akkor már tudtam, félrevisz, ha a józan eszem után megyek. A Magyar Kornélia ugyanolyan tudományosan elemez, mint a Giró-Száz András (még nem kormányszóvivőként), csak függetlenebb. De a legfüggetlenebb a Kéri László, míg a legeslegfüggetlenebb a Lengyel László. Ők mindig idejében szóltak, ha meggondolatlanul a szavai vagy tettei alapján gondoltam Gyurcsányra. Én meg tudtam, mi a helyes válasz, ha jöttek a közvéleménykutatók.

„Most akkor lopott, vagy nem lopott?” Ha a Hírtévében kezdték így az interjút Gyurcsánnyal, én is, mint minden demokrata, legyintettem. De mikor a Kálmán Olga indított ezzel, mint minden demokrata, én is elgondolkodtam. A Hírtévét utóbb bírósági ítélet kötelezte bocsánatkérésre a szakdolgozat ügyében Gyurcsánytól. Kedvenc újságjaimat a ÉS-t, vagy a Népszabadságot nem kötelezte semmi bocsánatkérésre. Nem is kértek bocsánatot. A Kálmán Olga sem.

Kálmán Olga egyenesbeszéd-bajnok, a demokratikus nagyközönség ünnepelt kérdezője, a demokrácia reprezentánsainak többszörös kitüntetettje.

Kálmán Olgán kívül senki nem gúnyolódik hírháttér-műsorban a matolcsizmuson. Miközben jóízűen elröhögcsél a szijjártópéterekkel.

Kálmán Olga rendszeresen meghívja Békesi Lászlót, Bokros Lajost, Róna Pétert. Szakértőként beszél velük. Egyenrangú szakértőként. Látszik, elhiszi.

Tetszett az MSZP kampányfilmje. A Magyar Nemzet írta, hogy blama.  Ha lehet, még jobban tetszett az MSZP kampányfilmje. Tegnapelőtt mondta a Kálmán Olga, hogy blama. Lehet, hogy igaza van? Már nemcsak a betelefonáló Mari néni és Laci bácsi kívánja őt, akár miniszterelnöknek is. Érthető: Kálmán Olga az egyetlen közfeladatszerűen hírközlő televízió napi hírháttér-műsorának vezetője. S ez így van, akkor is, ha Kálmán Olga ezt meglehetősen korlátozott a szókincssel teszi.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!


Másik Magyarország

Tóth Andrea
Ketyeg a szociális bomba

„Arról nem szól a fáma, hogy a kormányzat szerinti egységes elv mit jelent a szegények és a legszegényebbek számára, de az ismert előjelek nem sok jóval biztatnak.”

További cikkek a rovatból:
   - A másik Szentendre
   - „És kezdjünk újra tűrni és tanulni”
   - Bezzeg Abaújszántón „tarolt” a Fidesz

Izsák Jenő karikatúrái

Offtopic

A Hubble valaha készült legnagyobb képe: az Androméda

"A videó alapján némi fogalmunk lehet arról, mit jelent az, hogy az Androméda ezermilliárd csillagnak ad otthont."