rss      tw      fb
Keres

Én meg Lázár Jánost tiltanám beLázár János egyelőre megmarad hódmezővásárhelyi diktátorpalántának. Azért palánta, mert még ő sem szökkenhetett szárba, ugyanis a nyílt forradalmi terror egyelőre „beleütközik a kiépült struktúráknak, a bürokratikus ethosznak, a polgárok szabadságszeretetének, a nyugatias magyar kultúrának, az EU elvárásainak és sok más egyébnek az ellenállásába”. Ha már kifejlett állapotában volna, betiltaná a dohányzást az egész országban.

Így azonban csak odáig fajul – „személyes elkötelezettségével” és a „kormány céljával” összhangban –, hogy minden eszközzel arra hajt, hogy „megnehezítse a dohánytermékekhez való hozzájutást”. Hárommillió embernek. A felnőtt magyar lakosság kis híján felének.

Ezt mondja, ő meg a főnöke, a szabad családi pálinkafőzés hazájában. Minden családba kisüsti lepárlót, de cigarettát ne, mert a cigarettától nem veri a férfinép a feleségét, mint Fülöpháza polgármesterének részeg komondora az asszonyt, nem illik tehát össze sem a kétharmad családfogalmával, sem a nő szerepéről alkotott felfogásával.

Azt akarják, hogy mindenki olyan legyen, mint ők, azt csinálja, amit ők megengednek, és ha nem így van, a szögesbakancsos lábukkal mindenki életébe beletipornak. Megírták ezt már mások is, sokan, sok helyen, megírtam én is (Le a szegényekkel!): „Negyvenezer dohányárusító helyből marad hatezer. Sem a sarki boltba, sem a benzinkúthoz nem ugorhatok le este, éjjel, hajnalban, ha kifogyok a cigarettából. Mert a magyar pártállam azt akarja, hogy gyalogoljak, közlekedjek, becserkésszek, rendeljek, egyszóval csináljak magamnak programot, ha ezt a rendkívül speciális terméket meg akarom venni. Mondhatnám, Seres Lászlóval együtt: ’EZEK BAZMEG HOGY JÖNNEK EHHEZ? Hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem, a versenyhivatal, a TASZ? […] Meg egyáltalán, mi az, hogy a kormányzat totálisan kiiktathatja gazdasági döntéseinek szempontjai közül emberek […] fogyasztási igényeit, akár tetszik nekik az a szokás, akár nem?’ Ebben is komcsik, mondom én, sőt, rosszabbak, mint a komcsik, mert azok legalább nem tiltották be a banánt, csak éppen nem hozták be, mert hogy jön ahhoz a magyar polgár, hogy a saját belátása és szükségletei szerint vásároljon, és kényelmi megfontolásai legyenek, amikor eldönti, mennyi időt hajlandó szükségleti cikkeinek a beszerzésére fordítani. Majd a pártállam eldönti helyette.

Ahogy a rokkantak, a szegények, az éhesen maradt gyerekek, a bérből és fizetésből élők, a jogaikban korlátozott munkavállalók, a szabadságuktól megfosztott pedagógusok, az egykor magánnyugdíjpénztár-tag, ma már csak meglopott majdani nyugdíjasok, a politikai szolgálatra kötelezett akadémikusok, a megélhetésükből kiebrudalt egykori trafiktulajdonosok nem mentek ki az utcára a jogaikat követelni, a dohányosok sem fognak kimenni.

Tűrünk! Ők meg halálos nyugalommal rakásra gyártják a mindannyiunkat egyre erőteljesebben és egyre több területen beszorító rendelkezéseiket. És arra biztatnak bennünket, hogy imádkozzunk, mert az majd rászoktat bennünket a birkatűrésre, és a szedált vagy alázatos ember egészséges marad, hiszen nem lesz frusztrált attól, hogy tűr, miközben forr benne a düh. Csak hát közben naponta képenhazudnak bennünket az új meg a szégyenletesen elcsépelt hazugságaikkal, most éppen megint azzal, hogy „a kormány másik célja a trafiktörvénnyel, hogy magyar családi vállalkozásokat segítsen a multinacionális üzletláncok helyett”. Most hagyjuk azt, hogy minden információ szerint a „családi vállalkozás” tényleg családi, fideszes nagycsaládokon belül marad. Maradjunk annál, hogy én, a nagy dohányos még életemben nem vettem cigarettát a „multiknál”. Amióta a trafikosbácsink meghalt, azóta a szomszédos kis magánboltban, bizony, egy családi vállalkozásként működtetett vegyesboltban vesszük a cigarettánkat. És embert nem láttam még, aki a napi betevő cigarettájáért kiugrott volna a budaörsi Tescóba.

Legalább ahhoz venné a fáradságot a miniszterelnök szószólója, hogy hihetően hazudjon! Arról nem beszélve, hogy vajon megmérte-e már a miniszterelnök meg az ő ügyintézője, hogy az ő napi arcátlanságuk kiváltotta napi dühök mekkora hányadát tudja semlegesíteni a napi imádság. És azt tudja-e Lázár János, aki szerint a dohányzás évente 35 ezer ember halálát okozza, hogy hány „magyar ember” pusztul bele idő előtt az ő kormányzásukba?

Demokrata vagyok, nem engedném soha betiltani a Fideszt, sem a szabadságra, sem az emberi méltóságra, de még csak az ember egészséges idegállapotára hivatkozva sem. De Lázár Jánost szívesen betiltanám. A szankció meg az lenne, hogy ahányszor megszólal, annyiszor kell elszívnia egy cigarettát, amelyet 15 kilométeres távolságból, szálanként kell beszereznie.

(Mihancsik Zsófia)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!