rss      tw      fb
Keres

A BKV feljelenti a K-Monitort

MTI 2010. február 23., kedd 19:15

A BKV polgári peres eljárást indít és bűntető feljelentést tesz személyiségi jogok sérelme és jó hírnév megsértése miatt a K-Monitor Iroda ellen - közölte a BKV kedden az MTI-vel.

A BKV azzal indokolta a feljelentést, hogy az iroda képviselője olyan szövegkörnyezetben és olyan színezetben jelenítette meg a vezérigazgató nevét, amellyel a jó hírnevét sértette - olvasható a BKV közleményében.

Léderer Sándor az iroda képviseletében keddi, új honlapjukat bemutató budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: azoknál az eseteknél, ahol "megállt a tényfeltárás", de indokolt lenne az ügy folytatása, feljelentést is tesznek majd. Eddig két esetben tettek feljelentést, az egyik a BKV-botrányhoz, a másik a villamosművekhez kapcsolódott - jegyezte meg.

Léderer Sándor elmondta, hogy a honlapon jelenleg található 11.776 cikk közül tavaly 3649 került fel korrupciós témákban. Ezek közül 2501 cikk foglalkozik magyarországi korrupciós esetekkel. Tavaly két volt politikusról, Zuschlag Jánosról és Hunvald Györgyről, valamint Kocsis Istvánról, a BKV vezérigazgatójáról írtak legtöbbször a lapok ilyen összefüggésben.