rss      tw      fb
Keres

Szijjártó Péter legújabbja

Már kezdett hiányérzetem lenni. Mindig csak a helyettes Fidesz szóvivőt, Cser-Palkovics Andrást lehetett az utóbbi időkben látni a médiában. Ő tartotta azokat a fantasztikusan érdekes sajtókonferenciákat is. De örömmel láttam ma, hogy kedvencem, Szijjártó Péter újra megjelent a Ma Reggelben, hogy kommentálja a maga utánozhatatlan modorában Bajnai Gordon tegnapi parlamenti beszédét.

Hogy az igazat megvalljam, ha én lennék a fiatalember főnöke, valószínűleg már régen felmondtam volna neki, mivel történészként nehezen viselem a tények meghamisítását. De hát úgy látszik, ez Orbán Viktort nem nagyon izgatja. Sőt, talán tetszik is neki. És mivel nem kell izgulnia amiatt sem, hogy a műsorvezető véletlenül felfedezi a hazugságot, így aztán valószínűleg Szijjártó egyenesen jól jön Orbán Viktornak.

Szijjártónak természetesen lesújtó véleménye volt a miniszterelnök beszédéről. Nem is érti, milyen eredményekről szónokol Bajnai Gordon, amikor Magyarország „betonbiztos sereghajtó Európában.” Mindenben. Még munkanélküliségben is. A műsorvezetőnek nem tűnik fel, hogy ez egyszerűen nem igaz. Éppen tegnap jelentette be majdnem minden magyar orgánum, hogy „az uniós rekordnak számító 20 százalék közelébe emelkedett a munkanélküliség Lettországban”. Sőt, napokkal ezelőtt lehetett olvasni, hogy a hamarosan euroövezeti csatlakozó Észtországban a munkanélküliség bizony 15,5%. Az igaz, hogy ez a hír nem jelent meg Magyarországon, de gondolom, hogy Fidesz szóvivőjének azért tudni illene.

(Balogh S. Éva)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!