rss      tw      fb
Keres

Ismét a Galamusról

Kedves Olvasók!


Két információ és egy kérés.


Az első: átalakítjuk a honlapunkat. Nem azért, mert nem szerettük ilyennek, amilyen most. Épp ellenkezőleg. Hanem azért, mert a jövőben a Nyugat lapcsoport szerverén fut a Galamus – ami azt jelenti, hogy a lapcsoport (természetesen továbbra is önálló és független) tagjai leszünk –, és ennek nemcsak programozási feltételei vannak. „Modernizálódnunk” is kell, hogy a Galamus kényelmesen olvasható legyen mobiltelefonon vagy tableten is, némileg rugalmasabb lesz számunkra, szerkesztők számára is az új felület, és reméljük, Önök is megszokják majd az új külcsínt és az új szerkezetet. Ez tartalmilag semmiféle változást nem jelent, tehát nem szűnik meg rovatunk, de sajnos újjal sem bővül a Galamus (bár a nyugat.hu cikkajánlatait olvashatják majd a honlapunkon), ehhez ugyanis szerkesztők, újságírók  kellenének, ahhoz meg pénz.

És a második információ, amely egyben kérés is. Sok olvasónk hiányolta, hogy a Galamusnak nincs alapítványa, amely megkönnyítené számára a támogatást. Négy hónap után a héten megkaptuk az értesítést arról, hogy a Fővárosi Törvényszék bejegyezte a Galamus Projekt Alapítványt. Jövő héttől a Galamus-csoport támogatásáról szóló információk közt is olvashatják az alapítvány számlaszámát. Kérjük azokat az olvasókat, akik ennek hiányában nem tudták támogatni a Galamust, és minden régi és új olvasót, akinek módjában áll az általános elszegényedés közepette is támogatni a lapot, tegye meg. Kizárólag az Önök támogatásának köszönhetően éltük túl a elmúlt öt hónapot, az iménti kijelentés viszont, hogy „a jövőben” más szerveren fut majd a Galamus, optimista kijelentést volt, mert ennek sajnos az a feltétele, hogy legyen miből futnia. Ehhez kérjük ismét a segítségüket.

És még egy technikai információ. Tudom, hogy az olvasók többsége nem szokott honlapot tervezni és működtetni, de higgyék el, egy bonyolult rovatszerkezetű és kivitelezésű honlap „megújítása” nem két pillanat: ezernyi, az olvasó számára láthatatlan funkciónak kell jól működnie ahhoz, hogy Önök fennakadás nélkül olvashassák reggelente az új cikkeinket, és egész nap a híreinket. Mint tudják, kétszemélyes „szerkesztőség” vagyunk, és nekem a napi tartalmi szerkesztői munka mellett nincs időm rá, hogy Kelemen Lászlóval alaposan végignézzük az új honlapot, hogy hibátlanul és fennakadás nélkül működjünk tovább. A mostani hétvégét erre szánjuk. Tehát ma és holnap kérjük, érjék be a híreinkkel. Véleménycikkeket és hírösszefoglalókat legközelebb hétfőn olvashatnak.

Köszönöm a csoport nevében is az érdeklődésüket, a rokonszenvüket és a támogatásukat.


Mihancsik Zsófia


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!