rss      tw      fb
Keres

A szerb kormányfővel tárgyalt Bajnai Gordon

MTI 2010. február 24., szerda 12:37

Elsősorban a gazdasági és az infrastrukturális együttműködés kérdéseiről esett szó Bajnai Gordon magyar és Mirko Cvetkovic szerb miniszterelnök szerdai megbeszélésén Budapesten - közölte a kormányszóvivői iroda.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a két kormányfő megbeszélésén a kétoldalú együttműködés időszerű kérdései mellett a szerb integrációs közeledés Magyarország általi határozott támogatása is szerepelt.

A szerb integrációs törekvésekkel összefüggésben Bajnai Gordon hangsúlyozta: Belgrád már az uniós elnökségi trió tagjaként is számíthat Magyarországra - olvasható a tájékoztatásban.

A két kormányfő áttekintette az energiaellátás kulcskérdéseit, hangsúlyozták a diverzifikáció jelentőségét, és a Déli Áramlat ebben betöltött fontos szerepét - közölte a kormányszóvivői iroda.

Kitérnek arra is: a felek röviden áttekintették a vajdasági magyar közösség helyzetével kapcsolatos időszerű kérdéseket is.

A szerb kormányfő azért tartózkodik Magyarországon, mert részt vesz a visegrádi négyek energiabiztonsági csúcstalálkozóján.