rss      tw      fb
Keres

Hoffmann Rózsa csak nem megtéveszti a fölháborodott szülőket?!

Az utóbbi napokban számos hírforrás jelentette, a Galamus még kiemelt hírösszeállításban is, hogy Hoffmann Rózsa, a NEM oktatási államtitkára orvosolta végre az előző kormány felelőtlen, sőt magyar- és életellenes intézkedését, amellyel az államtitkár szavai szerint „vitatható irányba befolyásolhatta volna a gyermekek erkölcsi, szellemi fejlődését”. Hoffmann Rózsa elmondta, kötelessége volt eleget tenni a komoly felháborodásban leledző szülők és óvodapedagógusok akaratának, ezért ellenzi, hogy nálunk is megvessék az „úgynevezett gender-ideológia alapjait”, mely „az egyenlőség jegyében értelmetlennek tartja a nemek megkülönböztetését”. De most már a szülők, Istennek (és Hoffmann Rózsának) legyen hála, „nyugodtak lehetnek, hogy nem fogják erőszakkal a kislányt fiúnak nevelni és a fiút kislánynak”, és minden gyermeknek lehetősége lesz arra, hogy „hajlama szerint játsszon és foglalkozzék”.

Na de csak legyünk résen. Mert hogyan is szólt az a mondat, amit most mint múltat végképp eltöröltek? Valóban a romlott, alantas, ráadásul az Unióban kiemelt prioritásként kezelt gender-szemléletet majmolva fogalmazták, hogy az óvoda „tudatosan kerüli a nemi sztereotípiák erősítését, elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását”. Azaz: az óvodában ezentúl figyelnek arra, hogy a gyerekek a nemeket illetően se az előítéletes gondolkodást sajátítsák el. Fertő!

Bizakodhattunk benne, hogy a 2011-es magyar elnökség alatt Európából is végleg kiirtjuk a nemek egyenlősége agyrémisztő gondolatának utolsó írmagját, már csak Európa fizikai és mentális egészsége védelmében is, hiszen Kormosné Debreceni Zsuzsanna, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének szociálpolitikai ügyvivője, miután lelkesen üdvözölte a perverz uniós irányelvet követő rendelet megváltoztatását, megmondta, hogy „komoly fizikai és mentális zavarokat okozhat, ha egy nő férfiként próbál érvényesülni, illetve, ha egy férfi elbizonytalanodik a saját szerepét illetően”. Úgyhogy, reméljük együtt, amíg itt konzervatív uralom lesz, addig soha többet nő nem lehet se államtitkár, se politikus, se egyesületi ügyvivő.

Na de aztán itten jön a csalódás! Keserű, méghozzá. Mert az éppen férfiszerepet vállaló (nem is értem ezt) államtitkár asszony elmondása szerint mire módosult a kisdedeket pernahajderségre nevelő mondat, aminek értelme az volt, hogy az óvodában a gyerekek ne az előítéletes gondolkodást sajátítsák el a nemeket illetően sem? Mire? Arra, hogy az óvoda „nem ad helyet az előítéletek kibontakozásának sem társadalmi, sem nemi, sem egyéb értelemben.” Az eredeti, a posványos, csak erősíteni nem akarta az előítéleteket, és ha már vannak, akkor csak elősegíteni akarta a lebontásukat. Ez az új meg már a kibontakozásukat is meg akarja akadályozni! Ez nem csak úgy tessék-lássék akarja kiüldözni az oviból az előítéleteket, hogy nem erősíti és segít lebontani, hanem már a sarjadó kis előítélet-rügyeket is megfojtja! Ez van.

Hát akkor hogyan szavazzon így az ember a KDNP-re – ha majd egyszer lehet, mert igaziból, mint a nagyok, önállóan is elindulnak a választáson –, ha csak látszólagosan gyógyítják be az európaiság által ejtett sebeket? Ha csak lazán átfogalmazzák a bűngerjesztő, hajlamrontó, természet- és életellenes uniós mondatokat, de meghagyják, neadjisten radikalizálják a jelentését? Miért nem merik fölvállalni, hogy rendes keresztény-konzervatív-KDNP-s óvodákat hoznak létre, ahol a gyerekek időben megtanulják, kik a kis óvodafők, kik az ovibordák? Miért nem szüntetik meg végre a koedukált nevelést, a gyermeki bűnnek ezt a melegágyát? Miért nem térdepeltetik kukoricára a síró fiút, hogy megtanulja a férfiasságot, miért nem büntetik meg keményen a lányokat, ha autót fognak a kezükbe? Miért nem teszik kötelezővé, hogy minden óvodában legyen legalább egy férfi, az igazgató természetesen, aki rendszeresen megveri az óvónőket, ha úgy ítéli meg, hogy szükségük van rá, hogy megtanulják, hol a helyük? Miért alkalmaznak konyhásnéniket, miért nem maguk az óvónők főznek és takarítanak? Hogyan fogják így megtanulni a kislányok, hogy ne legyenek lusta, trehány fehércselédek? Ha már nem merik megszüntetni a bűnös koedukált nevelést, ezt a hiperliberális elhajlást, a kislányoknak miért nem kell ugraniuk a kisfiúk egy szavára, és teljesíteni minden kívánságukat? És legfőképpen: milyen hajlamú lesz az a kisfiú, akinek megengedik, hogy napos legyen, és – ó, Egek, valamint Történelem Ura – naposkötényt vegyen föl???

Sajnálom nagyon, hogy a KDNP sem gondolja komolyan az európaiság fölszámolását. Mert most csak az lepleződött le, hogy 1. a kampánycsapat lukra futtatta Hoffmann Rózsát, és most már meg kellett ejteni a beígért „változtatást”, de úgy, hogy mégse röhögjön rajtunk egész Európa, azaz sehogy és/vagy 2. konzervatív politikai körökben senki nincs, aki ismerné a sztereotípia szó jelentését és/vagy 3. konzervatív politikai körökben senki nincs az absztrakciós képességnek azon a fokán, hogy meg tudná különböztetni a biológiai, illetve a társadalmi nemet (angolul sex és gender – minisztériumi sajtósok és tanácsadók kedvéért: a sex itt nem pornót jelent és nem is szexet!) és/vagy 4. csak buzizini akartak egy kicsit, erre volt ürügy az uniós normákhoz igazodó rendeletmódosítás, csak egy kis virtuális tojásdobálás, nincs azzal baj, ha nem kaszinó.

Isten látja lelkemet: ha ennyi az örömük, nem sajnálom tőlük. Őket igen.

(Sándor Klára)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!