rss      tw      fb
Keres

Az MSZP nem vesz részt Schmitt Pál beiktatásán

MTI 2010. augusztus 5., csütörtök 17:36

Az MSZP kifogásolja Schmitt Pál beiktatási ceremóniájának költségeit, valamint azt is, hogy az "ünnepségre történő meghívás sértő volt", ezért a szocialista párt nem vesz részt a köztársasági elnök pénteki beiktatásán.

A szocialisták csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írják: tökéletesen példázza a kormány magatartását, hogy az ellenzéki vendégeket, "felrúgva minden illemet, protokollt", mindössze huszonnégy órával az esemény előtt hívták meg. Ezt tetézi, hogy az ellenzéki politikusok csak akkor kerültek fel a meghívottak listájára, amikor hiányukra a sajtó képviselői felhívták a figyelmet - olvasható a közleményben.

Az MSZP véleménye szerint Schmitt Pál és pártja ezzel jelezte, hogy az ellenzéki szavazók nem fontosak számukra.

Hozzáteszik: tiszteletben tartják a köztársasági elnöki intézményt, de ha a szocialisták és az általuk képviselt választók nem szívesen látott vendégek, akkor a rendezvényen az MSZP nem óhajt megjelenni.

Az MSZP szerdán szégyenletesnek nevezte, hogy a megválasztott államfőt "nagy hacacáréval kísérik a hivatalába, míg az árvízkárosultak még mindig nem kapták meg a kártérítéseiket".