rss      tw      fb
Keres

Bilderberg-találkozó - Reding: a megjelenteknek köze sincs a valósághoz

MTI 2013. június 19., szerda 18:05

Nyilvánosan cáfolta szerdán a neki tulajdonított állításokat a magyarországi választásokkal kapcsolatban Viviane Reding, az Európai Bizottság alapvető jogokért és igazságügyi kérdésekért felelős biztosa.

Reding az Európai Parlament állampolgári jogokkal, valamint bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottságának tagjaival igazságügyi kérdésekről egyeztetett, amikor szóba került, hogy milyen kijelentéseket tulajdonított neki a Magyar Nemzet névtelenséget kérő bizottsági forrásokra hivatkozva.

"Azok az idézetek, amelyeket olvasok, hogy állítólag én mit mondtam a Bilderberg-konferencián, a leghalványabb kapcsolatban sem állnak a valósággal" - jelentette ki az ezt érintő kérdésre válaszolva a bizottság luxembourgi alelnöke.

A Magyar Nemzet kedden tette közzé azt az értesülést, amely szerint Viviane Reding igazságügyi biztos, az EB alelnöke pár hete az angliai Hertfordshire-ben tartott, zártkörű Bilderberg-találkozón úgy nyilatkozott, mindent megtesz, hogy gyengítse a jövő évi magyarországi választások eredményének legitimitását arra hivatkozva, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat.