rss      tw      fb
Keres

Az Aranykor Nyugdíjpénztár önkéntes ágát nem érinti a magánpénztári ágazat végelszámolása

MTI 2013. június 27., csütörtök 15:24

Az Aranykor Nyugdíjpénztár önkéntes ágát nem érinti a magánpénztári ágazat végelszámolása, a 18 éves múltra visszatekintő Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár tovább működik - közölte a pénztár az MTI-vel csütörtökön.

A Népszabadság csütörtöki számában írt arról, hogy az Aranykor Nyugdíjpénztár magánága a végelszámolás mellett döntött e heti közgyűlésén. A napilap cikke szerint a mintegy 2800 tag kilencmilliárd forintos megtakarítását érintő eljárás szeptember 1-jével indul.

Csütörtöki közleményében ugyanakkor az Aranykor kiemeli: az önkéntes nyugdíjpénztári tagságot semmilyen mértékben nem érinti a kis létszámú magánpénztári ágazat végelszámolása.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár működése 18 évre tekint vissza, tagsága stabil, tagjainak száma közel 40 000, vagyona meghaladja a 30 milliárd forintot.

A tavaly elért hozameredmények kimagaslóak voltak, a tagság 95 százalékát tömörítő kiegyensúlyozott és növekedési portfólióban 16,6-18 százalékos hozammal gyarapodott az önkéntes pénztártagok vagyona.

"Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Magyarország legnagyobb független önkéntes nyugdíjpénztára, működése stabil és biztonságos, célja a 18 éve megszokott magas színvonalú, tagság érdekeit messzemenően szem előtt tartó önkéntes nyugdíjpénztári működés folytatása" - olvasható a közleményben.