rss      tw      fb
Keres

BÉT - Elemzők: javuló hangulatban emelkedett kissé a BUX

MTI 2013. június 27., csütörtök 17:36

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 67,90 pontos, 0,37 százalékos emelkedéssel, 18 633,55 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 6,6 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste üzletkötője az MTI-nek elmondta: a nemzetközi piacokon és a BÉT-en is kedvező hangulatban telt a csütörtöki kereskedés. A Richterben élénk forgalom volt, és zárás előtt egy órával az OTP árfolyama is 4700 forint fölé emelkedett, bár a záró szakaszban gyengült a bankpapír.

A szakértő kifejtette: a Magyar Telekom árfolyamára érdemes volt figyelni, mert a papír árfolyama hirtelen lefelé indult a nap közepén, vélhetően azokra a sajtóhírekre reagálva, amelyek szerint az Európai Unió Bírósága azt állapította meg, hogy jogszerű a francia és a máltai telekomadó. Varjú Péter hozzátette, hogy egy gyors "lefelé kör" után ismét erősödésnek indult a Magyar Telekom.

Králik István, a KBC üzletkötője kifejtette: alacsony volt a forgalom a BÉT-en, és a magyar piac próbált lépést tartani a nyugat-európai piacokkal, de kissé alulteljesítő volt. A magyar piac a nagy esésből sem vette ki a részét korábban, így most a nemzetközi szinten tapasztalható emelkedésből is csak mérsékelten veszi ki a részét - mondta. Hozzáfűzte, hogy ezenkívül a "második Varga-csomag" miatt a befektetők óvatosabbak a magyar papírokkal, mert úgy vélik, bármikor születhet olyan döntés, amely hátrányos hatással van egy-egy tőzsdei cégre.

A Magyar Telekom kapcsán Králik István arra hívta a figyelmet, hogy a cég profitfigyelmeztetést adott ki.

A Mol 120 forinttal, 0,74 százalékkal 16 350 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 5 forinttal, 0,11 százalékkal 4680 forintra csökkent, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 328 forintot ért, forgalma 692,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama nem változott 34 000 forintot ért, a részvények forgalma 771,8 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 170,4 millió forintos forgalom mellett 500 forinttal, 2,38 százalékkal 21 485 forintra nőtt.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1041,34 ponton zárt csütörtökön, ez 18,29 pontos, 1,79 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.