rss      tw      fb
Keres

Fidesz: a gázvezeték-felújítás költségét állják a szolgáltatók!

MTI 2013. június 27., csütörtök 17:55

Azt kéri a kormánytól a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, hogy szülessen olyan jogszabály, amely rögzíti, hogy a szolgáltatóknak kell állniuk a gázvezeték-felújítási költségeket.

Németh Szilárd erről azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy a csütörtöki Világgazdaságban megjelent hír szerint a Főgáz jelenleg 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, a lakástulajdonosok ugyanis nem újították fel a vezetékeket.

A fideszes politikus elmondta: az ügyben megkereste Tarlós István főpolgármestert, aki péntekre ígért neki választ. Németh Szilárd egyebek mellett arra kíváncsi, hogy ki, milyen jogszabály alapján és miért éppen az érintett házak esetében rendelte el a gázszolgáltatás szüneteltetését, mennyibe kerül egy ilyen javítás, kinek a tulajdona a felújítandó vezeték.

Ezzel egyidejűleg a kabinethez is kéréssel fordult a kormánypárti képviselő, kezdeményezve, hogy akár a szaktárcán, akár a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalon keresztül szülessen olyan jogszabály, amely rögzíti: ezeket a vezetékfelújítási költségeket a szolgáltatóknak kell állniuk, nem pedig a lakástulajdonosoknak.

E kiadásnak az árakban lévő rendszerhasználati díjban benne kell lennie - jegyezte meg. Németh Szilárd hangsúlyozta: a szolgáltatónak a lakásokba kell eljuttatnia a gázt.