rss      tw      fb
Keres

Árvíz - OKF: megkezdődik a szúnyoggyérítés második üteme

MTI 2013. június 27., csütörtök 18:06

Pénteken megkezdődik és egy héten át tart a szúnyoggyérítés második, gyorsított üteme a dunai árvíz által érintett területeken - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön a honlapján.

A katasztrófavédelmi célú szúnyoggyérítést a teljes magyarországi Duna-szakaszon az árhullám levonulásának ütemében, június 15-én kezdték el.

A pénteken kezdődő második ütemben a földi kémiai irtási technológiával 46 ezer, légi kémiai irtási technológiával 50 ezer, míg földi és légi biológiai irtási technológia alkalmazásával tízezer hektárnyi területen avatkoznak be.

A következő egy hétben a mosonmagyaróvári kistérség 26 településén, a győri kistérség 27 településén, a komáromi kistérség 6 településén, a Dunakanyarban 26 településen, Budapest 10 kerületében, a Csepel-sziget 23 településén, valamint a dunaújvárosi térség 22 településén, a szekszárdi térség 16 településén, valamint Baja-Mohács térségében 14 településen végzik a szúnyoggyérítést - olvasható az OKF közleményében.

Bakondi György helyreállítási miniszterelnöki megbízott hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a szúnyoggyérítés intenzíven zajlik a Duna teljes hazai szakaszán, hétfőig ennek a munkának a 48 százalékát végezték el.