rss      tw      fb
Keres

Júliustól olcsóbb az ivóvíz-szolgáltatás és a hulladékszállítás Szolnokon is

MTI 2013. június 27., csütörtök 17:37

A parlament döntésének megfelelően júliusban folytatódik a rezsicsökkentés, így Szolnokon is mérséklődik az ivóvíz-szolgáltatás, a hulladékszállítás és a kéményseprés ára - közölte a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szalay Ferenc (Fidesz) elmondta: a hulladékszállítási díjaknál a parlament a 2012 áprilisában érvényben lévő árakat tekintette kiindulási alapnak, és ezekhez képest kellett a tízszázalékos mérséklést végrehajtani.

Tájékoztatása szerint például egy 80 literes kuka heti ürítéséért az eddigi 643 forint helyett 579 forintot kell fizetni, ezáltal éves szinten 3328 forinttal csökken a megrendelő kiadása. Az ivóvíz köbméterenkénti ára 683 forintról 614 forintra csökken Szolnokon, és tíz százalékkal lesz kevesebb az alapdíj is, ez a változás egy átlagos család havi négy köbméteres fogyasztásával számolva éves szinten mintegy 5000 forint megtakarítást hoz.

Szalay Ferenc közölte, hogy a kormányzat komolyan veszi a rezsicsökkentés betartatását, és szükség is van a szigorra. Eddig az idén 166 millió forintnyi bírságot szabtak ki azokra a szolgáltatókra, amelyek nem tartották be a rendeletet, túlszámláztak vagy egyéb módon szegték meg a jogszabályt.