rss      tw      fb
Keres

Kábeltolvajokat vettek őrizetbe Zalában

MTI 2013. június 27., csütörtök 18:09

Vasúti kábellopás miatt többször is szünetelt a vonatközlekedés Batyk és Zalabér között tavaly decemberben, a négy gyanúsítottat elfogták, majd őrizetbe vették - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrségi honlapon.

A zalaszentgróti rendőrök kedden fogták el azt a három férfit és fiatalkorú társukat, akik a gyanú szerint nemcsak vasúti kábeleket loptak, hanem több pincébe is betörtek.

A nyomozás szerint a gyanúsítottak tavaly decemberben több alkalommal elvágták és ellopták a vasúti vezetékeket a Batyk és Zalabér közötti vonal több szakaszán.

A zalabéri férfiak idén januárban - a gyanú szerint - több pincébe is betörtek az oszkói Új-hegyen és Csillag-hegyen, ahonnan tartályokat, üstöket, kaszát, permetezőt és több mázsa szénát loptak el.

A rendőrök a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint lopás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a 20 éves B. László, a 21 éves K. Albert és az 58 éves K. János, valamint a 17 éves K. M. ellen. A három felnőttet őrizetbe vették.